Redaktørskifte provoserer

Cathrine Løchstøer fikk i går jobben som leder for utenriksavdelingen i NRK. Dermed blir Dagsrevyens Bjørn Hansen skjøvet ytterligere ut over sidelinja.

Først mistet han Utenriksmagasinet til programlederne Gro Holm og Christian Borch. Nå er det klart at han heller ikke får forlenget sin jobb som utenriksredaktør. Isteden skal Cathrine Løchstøer lede utenriksredaksjonen for både radio og fjernsyn.

Vantro

Behandlingen av den svært lojale NRK-medarbeideren Bjørn Hansen vekker nå betydelig oppsikt internt i NRKs nyopprettede Distrikts- og nyhetsdivisjon (NYDI).
Flere av Hansens kolleger reagerer kraftig på det de mener er en forbigåelse og slett behandling av eks-nyhetsredaktøren. Dagbladet har de siste dagene vært i kontakt med flere av Dagsrevyens mest framtredende personer de siste årene. Vantro og sinne er fellesnevnere for reaksjonene etter skvisingen av Hansen.

Kabalen lagt

Med ansettelsen av Løchstøer og tre andre ledere i NYDI faller noen av de siste kortene i nyhetskabalen på plass. I går ble nemlig også Stein Bjøntegård ansatt som leder for politisk redaksjon, Per-Arne Bjerke skal lede innenriksredaksjonen, mens Amund Djuve får lederjobben i den nyopprettede økonomi- og næringslivsredaksjonen.

Ansettelsene trer i kraft fra nyttår. Fra samme tidspunkt vil flertallet av journalistene jobbe i en av de fire redaksjonene.
I går ble det endelig klart at Anne Grosvold og Knut Olsen skal dele Redaksjon 21 fra 1999, mens Terje Svabø fortsetter sin programlederjobb i magasindelen av Dagsrevyen.