Redd for å bare bli en barne-artist

Odd Nordstogas nye barnebokhelt har sansen for poker, kvinnfolk og fest.

NÅ OGSÅ FORFATTER: Odd Nordstoga savnet noen actionfylte guttehistorier å lese for barna. Nå debuterer han med barnebok. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
NÅ OGSÅ FORFATTER: Odd Nordstoga savnet noen actionfylte guttehistorier å lese for barna. Nå debuterer han med barnebok. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) - Ideen var å skrive om noe en gjerne skulle gjort, men ikke tør. Jeg er en av dem som ofte sier «Nei, det får bli en annen gang». De to jeg skriver om, feiger aldri ut, sier Odd Nordstoga.

Han er midt i en turné med suksessplata «Heimafrå», sammen med Vinje-sambygding Ingebjørg Bratland. Samtidig har han funnet tid til å prøve seg på noe helt nytt, som barnebokforfatter.

Politisk ukorrekt «Eg og Pontus går for gull» er skrevet i verseform. Boka handler om en trubadur og katten hans, og hvordan de nærmest slumper til å lage revolusjon i den middelalderaktige byen de turer inn i. De drikker, slåss og plyndrer, og skaffer nok gull «til ei femårsfest / med poker, kvinnfolk og spel på hest».

- Det er så klart litt politisk ukorrekt at katten drikker seg så full at han må bæres hjem. Men er det ett sted det må være lov, så er det i en historie. Bedre at det skjer der, enn hver fredag hjemme. Og er det noe det er nok av i dette landet, så er det politisk korrekthet. Herregud, så trangt det kan bli! sier Nordstoga.

Han forteller at han har savnet actionfylte guttehistorier blant norske barnebøker. Men det var først etter gjentatte spørsmål fra en ivrig forlagsredaktør, at han bestemte seg for å skrive noe selv. Utgangspunktet var en låtskisse, som han har omgjort til bok sammen med illustratør Rune Markhus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer