Redd for å bli gammel

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dorthe Skappel (36) er en av de eldste kvinnelige programlederne i TV2. - Det er klart jeg er redd for å bli for gammel. Tanken ligger i bakhodet hele tida, innrømmer hun. At de kommersielle tv-kanalene helst vil ha unge kvinner, kommer ikke som et lynnedslag på Dorthe Skappel.

Ikke kult

- Sånn er det. Det er et faktum jeg bare må forholde meg til. Men det er ikke dermed sagt at jeg synes det er kult. Jeg synes ikke man er for gammel når man er 40, slår hun fast.

Skappel er selv tidligere fotomodell, og har hatt flere programmer på TV2. I dag er hun programleder i «God kveld, Norge!».

Annonsørene viktig

- Kanskje er det lett å si at det sitter for mange eldre herrer på toppen som vil ha noe pent å se på, men det tror jeg er for enkelt. Annonsørene har mye å si. De retter seg mot den målgruppa som lettest lar seg påvirke, nemlig de unge. Og de igjen lar seg lettest påvirke av andre unge, sier Dorthe Skappel.

Hun tror og håper det er en trend som vil endre seg.

- Av og til tror jeg det, andre ganger ikke. I dag er det veldig mange unge jenter i store roller, mens det er kanskje færrest i mellomsjiktet. Det er klart tanken slår meg når det kommer inn en ung, pen jente og får en viktig jobb.

Handler om mer

Dorthe Skappel mener at det å være programleder handler om mer enn alder.

- Det handler om å holde seg oppdatert på det man driver med. Derfor håper jeg at så lenge jeg gjør en god jobb, vil TV2 fortsette å bruke meg. En journalist er aldri bedre enn sin forrige jobb.

Passe på utseendet

Likevel mener Dorthe Skappel det er viktig å se ordentlig ut.

- Uansett hvor gammel du er, bør du ta vare på utseendet ditt. Selv om jeg ikke liker det, er jeg over min tidlige ungdom. Men mange av de flotteste damene jeg vet, som Vibeke Løkkeberg, Lise Fjeldstad og Åse Kleveland, er alle godt over 40, påpeker hun.

SNART 40: Dorthe Skappel er 40 om fire år, og er redd for å bli for gammel for kanalen. Kollega Elin Tvedt har ennå litt å gå på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer