- Redd for å bli glemt

Kate Gulbrandsen (50) håper på et karriereløft med «Stjernekamp».

GLEDER SEG: - Jeg har lenge hatt lyst til å delta på «Stjernekamp», sier tidligere MGP-vinner Kate Gulbrandsen, som ser fram til å synge i beste sendetid til høsten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GLEDER SEG: - Jeg har lenge hatt lyst til å delta på «Stjernekamp», sier tidligere MGP-vinner Kate Gulbrandsen, som ser fram til å synge i beste sendetid til høsten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Melodi Grand Prix-finalen i Oslo Spektrum i februar dukket Gulbrandsen opp på scenen som en overraskelse for MGP-general Jan Fredrik Karlsen, som er stor Gulbrandsen-entusiast.

Det var riktignok 29 år siden Hokksund-kvinnen stakk av med seieren i samme konkurranse med «Mitt Liv», men noen storørede NRK-hoder la merke til at Gulbrandsen fortsatt hadde sangstemmen intakt.

Dermed vanket det en «Stjernekamp»-forespørsel kort tid seinere.

- Det er veldig hyggelig å få være med. Dette er noe jeg har hatt lyst til lenge, sier Gulbrandsen åpenhjertig da Dagbladet møter henne på NRKs hovedkvarter i Oslo sammen med de andre deltakerne.

Musikk og A4-liv Som vanlig er det blanda artistdrops som skal få testet vokalferdighetene innenfor sjangre som opera, vise og hip hop. Mens noen er godt etablerte er andre i oppbyggingsfasen.

Gulbrandsen fikk sitt gjennombrudd i 1987 med MGP-seieren, men har gått under radaren de seineste åra.

50-åringen forteller at hun hele tiden har holdt på med musikk, og at hun i dag kombinerer artistvirksomheten med jobb som assistent på en barneskole.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer