Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Redd for å bli glemt

Kate Gulbrandsen (50) håper på et karriereløft med «Stjernekamp».

GLEDER SEG: - Jeg har lenge hatt lyst til å delta på «Stjernekamp», sier tidligere MGP-vinner Kate Gulbrandsen, som ser fram til å synge i beste sendetid til høsten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GLEDER SEG: - Jeg har lenge hatt lyst til å delta på «Stjernekamp», sier tidligere MGP-vinner Kate Gulbrandsen, som ser fram til å synge i beste sendetid til høsten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Melodi Grand Prix-finalen i Oslo Spektrum i februar dukket Gulbrandsen opp på scenen som en overraskelse for MGP-general Jan Fredrik Karlsen, som er stor Gulbrandsen-entusiast.

Det var riktignok 29 år siden Hokksund-kvinnen stakk av med seieren i samme konkurranse med «Mitt Liv», men noen storørede NRK-hoder la merke til at Gulbrandsen fortsatt hadde sangstemmen intakt.

Dermed vanket det en «Stjernekamp»-forespørsel kort tid seinere.

- Det er veldig hyggelig å få være med. Dette er noe jeg har hatt lyst til lenge, sier Gulbrandsen åpenhjertig da Dagbladet møter henne på NRKs hovedkvarter i Oslo sammen med de andre deltakerne.

Musikk og A4-liv Som vanlig er det blanda artistdrops som skal få testet vokalferdighetene innenfor sjangre som opera, vise og hip hop. Mens noen er godt etablerte er andre i oppbyggingsfasen.

SANGFUGLER: Disse artistene skal delta på «Stjernekamp» til høsten, og skal få teste vokalferdighetene innenfor en rekke forskjellige sjangre. Ut fra det Dagbladet kunne oppfatte på pressetreffet på Marienlyst i dag var hiphop den mest fryktede sjangeren. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
SANGFUGLER: Disse artistene skal delta på «Stjernekamp» til høsten, og skal få teste vokalferdighetene innenfor en rekke forskjellige sjangre. Ut fra det Dagbladet kunne oppfatte på pressetreffet på Marienlyst i dag var hiphop den mest fryktede sjangeren. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

Gulbrandsen fikk sitt gjennombrudd i 1987 med MGP-seieren, men har gått under radaren de seineste åra.

50-åringen forteller at hun hele tiden har holdt på med musikk, og at hun i dag kombinerer artistvirksomheten med jobb som assistent på en barneskole.

DEN GANG DA: Kate Gulbrandsen stakk av med seieren i den norske Melodi Grand Prix-finalen i 1987 med melodien «Mitt Liv» av Rolf Løvland. Foto: Odd Steinar Tøllefsen / NTB Scanpix
DEN GANG DA: Kate Gulbrandsen stakk av med seieren i den norske Melodi Grand Prix-finalen i 1987 med melodien «Mitt Liv» av Rolf Løvland. Foto: Odd Steinar Tøllefsen / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg kombinerer musikk og et vanlig A4-liv. Jeg har ikke noen fritid, men det går greit, sier Gulbrandsen, som ikke legger skjul på at hun drømmer om å gjøre musikken til fulltidsvirksomhet.

- Det hadde vært en drøm. Vi får se om jeg får et løft med «Stjernekamp».

- Mer å gi Hun har allerede valgt seg ut flere låter som NRK-publikummet skal få høre henne framføre i høst, og er godt i gang med øvinga. Nå håper Gulbrandsen at fanskaren hennes trår til og stemmer henne fram.

- Jeg håper at jeg har noen som kan følge meg og trykke på den telefonen. Jeg håper de ikke har glemt meg, sier Gulbrandsen og smiler.

- Er du redd for det?

- Man blir alltid redd for å bli glemt, men jeg er ute og synger hele tiden. Nå gleder jeg meg til å få synge i «Stjernekamp». Jeg føler jeg har enda mer å gi.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!