Redd for å gå på jobb

BERLIN: - Jeg våkner hver eneste dag og tenker at i dag kan jeg ikke gå på jobb, sier Kate Winslet - i Berlin for å snakke om sin rolle som Marki de Sade i «Quills». Hun har følge Geoffrey Rush, som ligger an til en Oscar-nominasjon om få dager.

Philip Kaufmans forbausende billige Hollywood-produksjon på 13,5 millioner dollar omhandler markiens siste leveår i en celle på et asyl, drevet av den liberale abbeden Coulmier. Hans opphold får fatale konsekvenser.

Regissøren ønsker at «Quills» skal ha en resonans også i dag, med sitt fokus på ytringsfrihet, hykleri og skapertrang.

På tur med baby

Winslet, på tur med relativt nyfødt baby, spiller Madeleine, en ung kvinne markien er avhengig av for å få smuglet ut sine skriverier.

- Jeg likte henne, fordi hun er modig og åpen. Selv våkner jeg hver eneste dag og tenker at i dag kan jeg ikke gå på jobb. Det er for skremmende, jeg vil bli baker - hva som helst annet. Men jeg håper jeg tar modige yrkesvalg, jeg liker å gå mot strømmen og gjøre noe annet enn det folk venter av meg. Man må være litt masochist og dytte seg selv framover.

- Vanskelig

Hun forteller at hun opplevde tida etter «Titanic» som vanskelig.

- Alt ble snudd opp ned, og jeg ville ikke ha det. Jeg likte ikke jobben min lenger. I ettertid ser jeg at jeg var heldig som fikk sjansen.

Geoffrey Rush innehar muligens en Oscar-nominasjon om få dager og er på sin side vant med å spille personer på grensen av hva vi kaller normalt. - Jeg tenker ikke på dem som ekstreme. Jeg har vært så involvert i teater, og alle fra Shakespeare til Molihre og de gamle grekerne skrev om uvanlige mennesker, sier Rush.