Stjernekamp:

- Redd for å skuffe

Alexandra Rotan og Bjørn Tomren kjemper om å bli årets vinner av «Stjernekamp». Det er derimot de personlige seirene finalistene er mest stolt av.

FINALE: Alexandra Rotan og Bjørn Tomren kniver om seieren i årets Stjernekamp. Foto: NRK
FINALE: Alexandra Rotan og Bjørn Tomren kniver om seieren i årets Stjernekamp. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag er det duket for finale i «Stjernekamp». Det er artist Alexandra Rotan, kjent fra gruppa Keiino, og jodler og strupesanger Bjørn Tomren som kniver om seieren.

- Det blir en folkefest. Jeg er faktisk ikke så nervøs, men mer glad for at jeg har fått én mulighet til for å stå på den scenen, sier Alexandra Rotan til Dagbladet.

Hennes konkurrent er enig i at lørdagen blir en festaften. Selv hadde han ikke trodd at han skulle nå så langt.

- Jeg utelukket det ikke, men jeg trodde jeg skulle ryke ut under hiphop-kvelden. Jeg har jo aldri rappa og så ikke for meg at det kom til å gå så bra, sier Bjørn Tomren til Dagbladet.

At det har gått bra er en underdrivelse. Både Rotan og Tomren har fått anmelderskryt hver eneste uke. Forrige helg fikk Rotan dobbel terningkast seks av Dagbladet, mens Tomren fikk både en firer og femmer.

- Mistet troen på meg selv

For Rotan har «Stjernekamp»-eventyret vært en soloreise, selv om det er med gruppa Keiino 25-åringen fra Råholt har gjort stor suksess både i Norge og Europa. Til Dagbladet forteller hun at det har vært godt å skinne på egenhånd.

- Det var rart å stå på scenen uten Keiino-gutta. Vi hadde vært sammen nesten hver eneste dag før programmet starta, og plutselig sto jeg der alene, sier Rotan.

Hun innrømmer derimot at det er noe helt eget å få opptre sammen med Tom Hugo Hermansen og Fred-René Buljo. Sammen skal de framføre gruppas nye låt, «Venus» under finalen.

GRUER SEG: Alexandra Rotan fra Keiino er en av årets deltakerne i «Stjernekamp». Hun forteller til Dagbladet at hun gleder seg til å opptre, men gruer seg til flere aspekter ved konkurransen. Reporter: Kjetil Stoveland. Klipp og voiceover: Maja Walberg Klev Vis mer

- Vi skrev den låta før «Stjernekamp» og gutta ville at den skulle være et mål for hva jeg skulle jobbe med i løpet av «Stjernekamp»-perioden, forteller Rotan.

Før oppstarten av programmet mener Rotan at hun var ekstremt selvkritisk.

- Jeg kunne lett miste troen på at jeg er bra nok. I sending tre fikk jeg en knekk da jeg var blant de tre med færrest stemmer og var veldig redd for å skuffe folk. Jeg grua meg til treningskast og var bekymret for hva folk tenkte om meg. Men i løpet av denne perioden har jeg klart å legge det fra meg, gi meg en klapp på skuldra og tenkte «godt jobba», forteller hun.

Jodling og Whitney Houston

Finalistene skal framføre hver sin låt fra eget repertoar og en egenvalgt finalelåt.

Bjørn Tomren har fått med seg makkeren Heine Bugge. Sammen utgjør de jodle- og trekkspillduoen Polkabjørn & Kleine Heine.

- Jeg skal framføre en sveitsisk tradisjonell jodlelåt, men vet ikke om det er til min fordel. I tillegg skal jeg synge «I Wanna Dance with Somebody» av Whitney Houston.

Avstanden mellom sjangerne er mildt sagt enorm.

- Jeg har bare lyst til å framføre på best mulig måte. Jeg vet ikke om det er det lureste å velge en poplåt, men det er ikke sikkert det lurt å opptre med trekkspill, som jeg også skal, heller, sier Tomren og.

Lever drømmen

Tomren er full av lovord om sin konkurrent. Men han innrømmer derimot at han ikke ante hvem verken Rotan eller Keiino var før «Stjernekamp».

- Det er stas og stå i finalen med henne. Hun er veldig livlig, har god energi og jeg blir i godt humør av å være rundt henne, men jeg hadde faktisk aldri hørt om henne, sier Tomren.

SKRYT: Tomren er full av lovord om Alexandra Rotan, men ante ikke hvem hun var før «Stjernekamp». Foto: NRK.
SKRYT: Tomren er full av lovord om Alexandra Rotan, men ante ikke hvem hun var før «Stjernekamp». Foto: NRK. Vis mer

Og uansett hvordan det går i finalen så er strupesangeren storfornøyd med hva han har fått ut av deltakelsen.

- Jeg skal ut på norgesturné alene for aller første gang. Det må jeg jo takke «Stjernekamp» for, sier Tomren.

Rotan deler følelsen av takknemlighet og sier hun lever livet hun drømte om som 14-åring.

- Jeg har fått vist meg fram for så utrolig mange, som forhåpentligvis gir en positiv effekt på hvem som kommer på konsert. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse å være med i «Stjernekamp» og jeg håper virkelig folk jeg ser at jeg synes det er gøy, sier Rotan med et stort smil om munnen.

Squash-forbud

Men på oppløpssida til finalekvelden må både Tomren og Rotan være forsiktige. De har begge vært utsatt for hendelser som kunne fått konsekvenser i programmet. Sistnevnte pådro seg en hjernerystelse for et par uker side etter en squash-kamp.

- Jeg har squash-forbud i dag, men jeg skal spille på mandag. Dette skjedde rett før «Stjernekamp»-sendinga med joik. Jeg hadde så vondt i hodet og det svidde i øynene. Nå har det heldigvis gått over. Jeg er meg selv igjen hundre prosent, sier Rotan og ler.

Bjørn Tomren innrømmer at han slet med stemmen under sendingen forrige uke. Grunnen var at han like før hadde sunget altfor høyt til punkrock.

- Da jeg skulle synge igjen etter det så kjente jeg at stemmen var litt flat og tam. Jeg kan ikke synge i dag, men stemmen er akkurat sånn som den skal nå.

Finalen i Stjernekamp blir sendt på NRK1 lørdag klokka 19:30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer