HVORDAN PRATE MED JENTER? Hvis du lurer på dette, bør du lese boka til Alec Greven. Foto: LISE ÅSERUD/ SCANPIX
HVORDAN PRATE MED JENTER? Hvis du lurer på dette, bør du lese boka til Alec Greven. Foto: LISE ÅSERUD/ SCANPIXVis mer

Redd for jentelus?

Niårig forfatter gir deg tipsene.

(Dagbladet.no): Jenter kommer og jenter går, og de er ikke alltid like lette å få has på.

Men for de av guttene som ikke er for sjenert til å prate med dem, finnes det nå hjelp å få.

Alec Greven fra Colorado i USA har skrevet en selvhjelpsbok om hvordan gutter skal prate med jenter. For det er ikke alltid like lett.

Boka «How to Talk to Girls» kommer med en del essensielle råd til nybegynnere, skriver The Independent.


Problemer med forelskelser
Som åtteåring fikk han i hjemmelekse på barneskolen å skrive om noe han hadde lagt spesielt merke til i dagliglivet. Alec fant ut at det måtte bli jenter, eller rettere sagt, hvordan gutter forsøker å fange oppmerksomheten til jenter på lekeplassen.

Resultat ble en stil på sju kapitler med konkrete tips om hvordan gutter skal oppføre seg i kontakt med jentene.

- Gutter har store problemer med forelskelser, sier han i et intervju på HarperCollins hjemmeside.

- Jeg vil hjelpe de forelska guttene, men jeg ville også si at det finnes en jente til enhver gutt og at guttene ikke skal gi seg og syns at jentene er ekle. De er bare jenter.

I boka kommer den unge selvhjelpsforfatteren med en rekke tips som å gre håret, og ikke spise mye sukker for å unngå å bli hyper i jakten etter jentene.

Han forklarer at de pene jentene er som biler som trenger mye olje, og at de ikke bryr seg om noe annet enn utseende. Derfor mener han at det er bedre å satse på vanlige jenter:

- Vanlige jenter bryr seg ikke bare om utseende, men de er fortsatt pene. Derfor er de best å satse på, sier Alec verdensvant.

Gjest hos Ellen
Stilen ble så populær at han læreren hans foreslo at han skulle selge den til 3 dollar på den lokale bokmessa. Etter at lokalavisene skrev om den unge selvhjelpforfatteren, ble han invitert til Ellen de Generes' talkshow.

I forrige måned ble den unge forfatterens sju kapitler om jenter gitt i innbundet utgave på det forlaget HarperCollins, eid av Rupert Murdoch. Murdoch eier som kjent også Fox, som i første omgang sa nei til filmrettighetene til den originale selvhjelps-boka.

Etter hvert som bokas rykte vokste i omfang, ombestemte de seg, og sikret seg retten til å filmatisere niåringens guide for et adskillig mer dollar, skriver The Indpendent.

- Jenter liker ikke desperate gutter, forklarer Alec Greven.

- For å få jenter, kan du vise fram en ferdighet, som å spille fotball eller gjøre noe annet du er god på, sier han.

- Noen ganger får du en jente til å like deg, og så blir du dumpet.

Se hele intervjuet her.

VESLEVOKSEN: Alec Greven mener å ha funnet ut av det motsatte kjønn. HarperCollins vet å slå mynt på barnerådene til Alec Greven. Bøkene «How to Talk to Moms» og «How to Talk to Dads» annonseres med slippdato i mars og april 2009. Faksimile: HARPERCOLLINS
VESLEVOKSEN: Alec Greven mener å ha funnet ut av det motsatte kjønn. HarperCollins vet å slå mynt på barnerådene til Alec Greven. Bøkene «How to Talk to Moms» og «How to Talk to Dads» annonseres med slippdato i mars og april 2009. Faksimile: HARPERCOLLINS Vis mer