UNGDOMSKILDEN: - Om jeg ikke går i barndommen, så går jeg i hvert fall tilbake til ungdommen. Har børstet støv av elgitaren, sier Jonas Fjeld - og da forsvant låtskrivertørken. Foto: Anders Grønneberg
UNGDOMSKILDEN: - Om jeg ikke går i barndommen, så går jeg i hvert fall tilbake til ungdommen. Har børstet støv av elgitaren, sier Jonas Fjeld - og da forsvant låtskrivertørken. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Reddet av 220 volt

Jonas Fjeld fant fram elgitaren og fikk fart på låtskrivingen.

VESTFOSSEN (Dagbladet): - Det ble redningen, sier han til Dagbladet.

Strømførende Vi møter ham på generalprøven på Kolberg Gård, noen mil fra hjembyen Drammen.

Han forteller at han følte seg ferdig som låtskriver - inntil han tok fram elgitaren og fant fram forsterkeren som går på 220 volt.

Jonas Fjeld legger nå ut på en turné som omfatter 25 konserter på en drøy måned.

Hadde stagnert Albumet «Hjemmeseier» og den påfølgende konsertrunden satt langt inne for den folkekjære artisten. Han hadde møtte veggen, og kom ikke videre.

- Jeg stanget hodet i veggen. Samme hva jeg gjorde, ble det en reprise av noe jeg har gjort før, sier Fjeld - eller Terje Jensen, som han egentlig heter.

Den rutinerte låtskriveren forteller at han rett og slett ikke kom videre. Han hadde stagnert - trodde han.

Ikke så rusten - Så pusset jeg støv av den elektriske gitaren. Den har jeg ikke brukt på over 20 år. Har siden slutten av 80-tallet bare holdt med til akustiske gitarer, sier han.

Dem gamle Hagström-gitaren og den trofaste Skau-forsterkeren tente håpet og fikk fart på den godt voksne, men lagt ifra så rusten herren.

- Jeg fikk fart på den groovy høyrehånda igjen. Dermed så løsnet det, forteller Fjeld - som også hentet fram sin gamle venn og gitarkamerat, Bent Bredesen.

Reale gitarriff Resultatet er strålende, skal vi tro anmelderne. «Hjemmeseier» flytter luft og sparker rasshøl. Som å høre JJ Cale og Tony Joe White på gode dager.

- Jo da, det stemmer vel det. Jeg liker sånne perkusive riff - med høyrehånda: Ingen masete gitarrunking med venstre, sier den dyktige rytmegitaristen.

Jonas Fjeld har skrevet låtene på plate, men tekstene overlater han til andre. Hans mangeårige følgesvennen Ole Paus står for et knippe. Jo Nesbø og Henning Kvitnes har også bidratt med tekster.

Dagbladet fikk med seg åpninga av gårsdagens konsert: det er bare å slå fast at Jonas står Fjeldstøtt med sitt rutinerte band.

KOLBERG GÅRD: Det ble hjemmeseier på intime Kolberg Gård. Nærmest kamera til høyre: Jonas Fjelds gamle venn og gitarkamerat, Bent Bredesen - endelig sammen på scenen igjen. Foto: Anders Grønneberg
KOLBERG GÅRD: Det ble hjemmeseier på intime Kolberg Gård. Nærmest kamera til høyre: Jonas Fjelds gamle venn og gitarkamerat, Bent Bredesen - endelig sammen på scenen igjen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer