Reddet av Blues-armeen

THE EGERTORGET CLUB (Dagbladet): Fredag kveld sto vi uten Julemusikanter. Krise. Hvem ringer du til da? Jo, Mulen, det vil si trommesliter Rolf Karlsen. På ca. 17 minutter samlet han en gjeng drivende hyggelige musikere, og vips så var Bluesarmeen gateklare i går formiddag. Jerikos ble det.

- Det var ikke alle sånn på rappen det passet for da jeg ringte fredag kveld, men da de hørte hva pengene gikk til, sa alle ja og lot juleforberedelsene vente et par timer, sier trommeslager og luebærer Rolf «Mulen» Karlsen, som i en årrekke har drevet ad hoc-bandet Mulens Portland Combo. Et hyggeband som tar god blues og soul og R&B på slepent alvor.

Fra Rio

Med seg i går hadde Mulen Jan Erik Salater, en bassist som har pugget bluesgangene utenat, på gitar Svend «Plukker'n» Berg, på gitar og sang soulmaestro Freddy Dahl og på saksofon og frakk Sigurd Køhn. Sistnevnte har også tidligere spilt utendørs. Blant annet i Rio foran 200000 mennesker sammen med a-ha. Var det noen som antydet at solide norske musikere lider av nykker? I så fall kan de gi penger til Julemusikantenes konto 160740 79397.

Smuget i dagslys

- Faktisk er dette aller første gang jeg har spilt på gata, sier Freddy Dahl.

Som han sier: Det er veldig mange som hele tida snakker om å gjøre ting, Frelsesarmeen snakker lite, men gjør noe for folk som trenger det, sier Dahl og ber folk holde koken med «Knock on wood», «Chain of fools» og «Messing with the kid».

Der og da viste det seg at erfarne bluesmusikere også tåler dagslyd- og lys, og ikke bestandig behøver å krype inn i natta på Smuget. Takk skal dere ha alle sammen, også du som gikk rett forbi.
OBS: Julemusikantene er tilbake på Egertorget i neste uke. Onsdag med gitarist Geir Sundstøls nye band Morris , torsdag i Stavanger med Sigvart Dagsland , fredag i Oslo med Vidar Busk , lørdag samme sted Midnight Choir og søndag er det Babel Fish på torget. Og helt til slutt blir det stor stas i Bergen med Herborg Kråkevik og venner. Det skjer den 23. desember klokka 16.00.

<B>BLÅ FØR JUL:</B> Mulens Portland Combo kom i rød statsjonsvogn for å spille blå musikk på Egertorget i går.