- Reddet av fansen

DRØBAK (Dagbladet): Uten støtte fra publikum kunne boybandet A1 vært historie etter at fire fans ble drept i møte med A1 i Jakarta tidligere i år. - Vi vurderte å slutte, men fansen fikk oss til å fortsette, forteller Ben, Mark, Paul og Christian.

På Drøbakfestivalens annen og siste dag var det A1 og Ben Adams, Mark Read, Paul Marazzi og Christian Ingebrigtsen som var det store trekkplasteret for ungdommen. Seinere på kvelden var den voksenpop for foreldrene. 3000 hylende jenter skapte stemning foran scenen, og det var tilløp til kaos da fjortiser ble skviset mot barrikadene.

Akustisk

- Ben, Mark, Paul og Christian. We love you! Jenter torpederte boybandet med roser, kosebamser og kort med kjærlighetserklæringer.

I én time holdt A1 ungjentene i ekstase. Bandet viste seg fra en sjarmerende og akustisk side. Men da de tro til med Beatles «She loves You», var det de voksne som gynget mest med.

- Vi har utviklet oss og bruker nå både gitar og piano på scenen. Vi er i et akustisk lune for tida og gjør intimversjoner av låtene våre, sier Christian.

Men hadde det ikke vært for fansen verden over, så ville neppe A1 eksistert i dag. 19. mars i år ble fire unge mennesker klemt til døde da de møtte A1 i en platebutikk i Djakarta.

- Det var en tung tid for oss etter tragedien i Asia. Men vi fikk klar beskjed av fansen om ikke å gi opp. Det har vært en tøff tid, sier gutta.

Christians tre britiske kolleger snakker stadig om norske jenter.

- Ingen slår de norske jentene. Nå har vi møtt tre søte jenter til. De synger i Spin Up, sier Ben og får støtte fra Mark og Paul.

Christian smiler av guttas interesse for norske blondiner. Han er mer opptatt av å rose hjembygda Siggerud og Ski kommune.

- Ski er en fin kommune å vokse opp i. Både skolen og idretten tar godt hånd om de unge. Det er så mange kjendiser fra Ski, at vi kaller det for Norges svar på Beverly Hills, sier Christian.

Skal stemme

A1 ligger ikke på latsiden. 30 låter er skrevet. Før jul kommer bandets neste singel, og på nyåret skal deres tredje plate ut.

- De ny sangene er de beste vi har skrevet, sier Paul.

Selv om Christian oppholder seg mye i utlandet, er han klar over at det er valghøst.

- Det er viktig for demokratiet at stemmeretten blir brukt. Derfor skal jeg sørge for å få stemt. Men jeg vil ikke røpe hva. Min stemme er hemmelig.

Da A1, Cape og Spin Up var ferdig, var det Crowtown, Sigvart Dagsland og UB40 som overtok festivalområdet.

SKVISET: En håndfull jenter ble skviset mot scenen. Vaktene hadde nok å gjøre foran scenen da A1 spilte.
<B>AAAAAAAAAAAAAAAAAAA1:</B> Det gjallet over Drøbaksundet da fjortisene ropte på fansen i går. -Norske jenter er de beste sier Ben Adams, Mark Read og Paul Marazzi. Christian Ingebrigtsen (t.v.) bekrefter at kollegene har en «hang up» på norske jenter.