Reddet«Henry»

Pål T. Jørgensen og Stein Kåre Kristiansen kjørte i går fra Bergen til Oslo - en distanse på 50 mil - med en to meter lang Boa constrictor kveilet opp i baksetet. Slangetemmeren som opptrådte på TV2-jubileet, hadde glemt kvelerslangen igjen på hotellet da han reiste hjem til Sverige.

TV-kjendisene tok oppdraget med en viss nervøsitet - og overlevde med humoren som våpen.

- Klart det er litt ubehagelig. Men samtidig er det greit med en ekstra slange i bilen - i tilfelle vi punkterer, sa sjåfør Stein Kåre Kristiansen på telefon til Dagbladet mens han, Pål T. Jørgensen og slangen «Henry» dundret over Hardangervidda i hans røde Opel Corsa.

I går kveld ved 21.30-tida, i TV2-huset midt på Karl Johan i Oslo, kunne de omsider overlevere sin snikete medpassasjer tilbake til eieren.

En takknemlig slangetemmer, svenske Richard Ljungman, hadde kjørt dem i møte fra Göteborg. Og kunne konstatere at «Henry», som kvelerslangen heter, ikke hadde lidd overlast under den åtte timer lange overfarten.

Opptrådte

- «Henry» har lett for å bli forkjølet når han har det kaldt. Han er litt som Keiko, forklarer Richard Ljungman - eller Riccardo, som han kaller seg når han opptrer. Hvilket han gjorde i Bergen både fredag og lørdag.

Han opptrådte så til de grader at han glemte igjen slangen sin på Bristol Hotel.

Sammen med kollega Malte Knapp sto Richard fredag kveld for underholdningen på internfesten for samtlige TV2-ansatte i anledning 10-årsjubileet. Knapp drev sykkelakrobatikk mens Richard slo spikere inn i nesa, gikk på glasskår, lå på spikermatte og sjonglerte med åtte baller i lufta.

Kunne ikke snu

Lørdag formiddag opptrådte duoen også for TV2, men da på et åpent arrangement på Torgalmenningen i Bergen.

Der var det så mye folk at TV2 ikke tok sjansen på å ha med to meter lange «Henry» i showet.

- Vi hadde sjekket ut av hotellet, men fikk sette bagasjen i resepsjonen. Der satte vi også bøtta med «Henry» i, forteller Richard Ljungman til Dagbladet.

Etter showet hentet de bagasjen, hev seg i bilen, satte kurs for Göteborg - og var halvveis til Oslo da de oppdaget at «Henry» ikke var med dem.

- Ikke kunne vi snu heller. Malte skulle opptre med Sirkus Olympia i Sverige. Så jeg ringte til hotellet. Men der kviet de seg for å ha «Henry» i pensjon. I min desperasjon ringte jeg TV2, forteller Richard Ljungman.

- Hold kjeft, «Henry»!

Prosjektleder Kari Hansmark i TV2 fikk problemet i fanget på festen etter TV-jubileumsshowet lørdag kveld.

- En fortvilt situasjon. Etter hvert var det noen som sa at Stein Kåre Kristiansen skulle kjøre bil over fjellet dagen etter. Så jeg ringte og vekket ham på morgenen. Han tok jobben, forteller Hansmark. Stein Kåre Kristiansen - politisk redaktør og kommentator i TV2 - allierte seg med Pål «Tabloid» Jørgensen. Og etter hvert ble det faktisk ganske så hyggelig i bilkupeen.

- Det er jo en krevende last jeg har - Pål T. Jørgensen og en slange. Men vi har snakket ut om tingene. «Henry» sier ikke så mye. Pål er den pratsomme av de to. Men «Henry» vet å sno seg, rapporterte Stein Kåre på mobiltelefon underveis.

- Hold kjeft, «Henry»!, ropte Pål T. studiovant i bakgrunnen.

Slangen fikk ikke være med på middagspausen på Geilo. Som kompensasjon vurderte Stein Kåre og Pål T. å fange et lemen til «Henry».

Hjem til «Eva»

- Det hadde ikke gjort noe. Lemen er perfekt for «Henry». Jeg bruker å servere ham to store rotter én gang i måneden. Nå er det tre uker siden sist han spiste - så et lemen ville vært glimrende, mente Richard Ljungman da Stein Kåre og Pål T. overrakte ham slangen.

- Vi vurderte å gi ham en geitekilling vi så, sa Pål T.

- Kanskje litt vel massiv kost. Men jeg har sett «Henry» spise en hare, svarte Riccardo.

Under slangetemmerens kyndige veiledning lot Stein Kåre «Henry» få utforske kroppen hans.

- Jeg har aldri tatt i en slange før. Biter han? Er han giftig? spør Stein Kåre lett nervøst.

- Han har aldri bitt meg. Men ikke gjør noen brå bevegelser, sa Riccardo.

Så tok «Henry» farvel med sine nye kompiser og satte kursen hjem til sine gamle kompiser - boaslangene «Eva» og «Ormse».