Rederkamp om biblioteket

Skipsrederne Inge Halstensen og Helge Møgster i Austevoll byr over hverandre for å gi den beste gratisleia til biblioteket i kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): På grunn av en anstrengt økonomi har kommunestyret i Austevoll vedtatt å redusere antall bibliotek fra tre til ett.

- Etter at vi gjorde vedtak om dette startet en budrunde. Det beste tilbudet har kommet fra skipsreder Inge Halstensen på Bekkjarvik. Han ønsker å utvide filialen der med 300 kvadratmeter og gir oss et fantastisk lokale med gratis leie i ti år. Derfor tyder mye på at vi flytter hovedbiblioteket fra Storebø til Bekkjarvik, sier den nye Frp-ordføreren Helge André Njåstad (23).

Betaler husleia

De siste dagene skal skipsreder Helge Møgster i Møgster Gruppen ha våknet til liv.

Lokalavisa Marsteinen skriver at næringslivet på Storebø vil betale husleia for biblioteket i Sentrumsbygg for å beholde tilbudet.

- Vi har ennå ikke fått noe skriftlig tilbud fra Møgster, men om det skulle komme er det selvsagt interessant. Det vil kunne spare oss for flyttekostnader. Likevel er det vanskelig å gjøre om kommunestyrevedtaket som tilsier flytting til Bekkjarvik Torg. Skipsreder Halstensen var først ute. Han så med en gang at biblioteket var et trekkplaster for andre virksomheter, sier Njåstad.

Med gratis leie to steder vil han be rådmannen se om det er mulig å beholde to bibliotek.

Husmorlaget

Han gleder seg over at biblioteksaken engasjerer så stort. I den fattige øykommunen er sinnene satt i kok. I tillegg til de to skipsrederne har husmorlaget på Hundvåkøy gitt beskjed om at de vil beholde en bibliotekfilial på øya og gjøre jobben på dugnad.

- Det er virkelig hyggelig å se dette engasjementet. For min del skulle vi gjerne ha privatisert bibliotekene, men jeg forstår at tilbudet må forbli offentlig. Det viktigste for kommunen er i alle fall at kostnadene blir lavest mulig, sier ordfører Helge Andre Njåstad.

VIL BETALE: Skipsreder Helge Møgster.
GRATIS: Skipsreder Inge Halstensen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer