DEBATT

Debatt: Per Fugelli som forbilde

Redningen kan være et forbilde, en som inspirerer. En som Per Fugelli.

Det er nettopp hans genuine tilstedeværelse som gjør at de sterke ordene hans vil forbli noe av det viktigste som preger ferden vår videre.

SETTER SPOR: Per Fugelli får skryt for sin genuine tilstedeværelse av artikkelforfatteren, som er legestudent. – De sterke ordene hans vil forbli noe av det viktigste som preger ferden vår videre, skriver hun. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SETTER SPOR: Per Fugelli får skryt for sin genuine tilstedeværelse av artikkelforfatteren, som er legestudent. – De sterke ordene hans vil forbli noe av det viktigste som preger ferden vår videre, skriver hun. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I snart fem år har jeg vært medisinstudent i hovedstaden. Gjennom mange spennende semestre har kullet mitt blitt undervist i alt fra kompliserte biokjemiske prosesser til mer overordnede kliniske kjennetegn.

Fra første skoledag har vi blitt fôret med tidvis uforståelige teoretiske beretninger, og landets beste legespesialister har stått i kø for å servere oss sin nyeste forskning. Det har alltid vært knyttet prestisje til legerollen. Leger har gjennom århundrene hatt helt uunnværlige roller som helbredere og støttespillere for syke mennesker. I et stadig mer spesialisert helsevesen, og i en verden der pasienter ofte selv er eksperter på sine egne tilstander, sier det seg selv at det stilles høye faglige krav til doktorer.

Faglig kyndighet har – og vil alltid ha – en helt sentral rolle i yrkesgruppen vår. Som medisinstudent kan man drukne i avansert kunnskap og informasjon om medisinske behandlingsregimer, medikamenter og retningslinjer.

Uansett hvor mye tid man investerer i lesesalen, vil man alltid sitte igjen med en følelse av at man kunne ha lest enda mer. I en krevende studiehverdag kan redningen være et forbilde som gjør at man kommer seg gjennom selv de tyngste dagene. En som inspirerer, og tvinger en til å kjenne på indre følelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer