- Redningspakke for NRK

Eksperter refser kulturministerens beslutning om å stenge FM-nettet.

SLÅR AV: I dag legger kulturminister Anniken Huitfeldt fram stortingsmeldingen som skal avgjøre FM-båndets framtid. Den ser ikke lys ut. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLÅR AV: I dag legger kulturminister Anniken Huitfeldt fram stortingsmeldingen som skal avgjøre FM-båndets framtid. Den ser ikke lys ut. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er redd det nå investeres i en teknologi som lett kan bli gammeldags, sier Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge til Dagbladet.

I dag ble det klart at kulturminister Anniken Huitfeldt går inn for å slukke FM-nettet i 2017 for å gå over til DAB-teknologien. Hoff minner Huitfeldt om nettradioens raske utvikling, og frykter altså at DAB-teknologien vil komme bakpå.

IKT-Norge har estimert at NRK har brukt 400 millioner kroner på å være distributør for DAB, og at det blant annet er derfor departmentet presser nordmenn til å forplikte seg til systemet.

- Kulturministeren kommer med denne stortingsmeldinga for å redde NRK, mener Hoff.

- Merkelig beslutning NRK har vært en av de hardeste pådriverne for å få folket over på DAB-radioer, og har kjørt omdiskuterte kampanjer for å få politisk gjennomslag for saken. Likevel er Anniken Huitfeldt helt uenig i Hoffs analyse.

- Det viktigste ved denne beslutningen er at det kommer flere kanaler, og dermed vil NRK tvert i mot få større konkurranse, sier hun til Dagbladet.

- Utbrukt i 2017 En annen utfordring for Huitfeldt er å forklare 300.000 nordmenn som kjøpte DAB-radio før sommeren 2010, at deres apparater kan bli ubrukelige ettersom det i stor grad satses på DAB+, en nyere generasjon av DAB-teknologien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer