DEBATT

Redningsvestpåbudet bryter ned respekten for loven

I sommer fikk jeg bot for ikke å ha på meg redningsvest. Men når tyver stjeler fra meg blir sakene henlagt med det samme. 

FIKK BOT: - Denne typen lover er med på å undergrave respekten for politiet, særlig når politiet ikke er der for deg når det virkelig gjelder, skriver lektor Karl-Eirik Kval.
FIKK BOT: - Denne typen lover er med på å undergrave respekten for politiet, særlig når politiet ikke er der for deg når det virkelig gjelder, skriver lektor Karl-Eirik Kval. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

18 fots motorbåt. Strålende solskinn. Badetemperatur. Vindstille. Indre oslofjord. Likevel fikk jeg en bot for ikke å ha redningsvesten på meg. Fordi noen har bestemt at det skal være slik.

Noen år tilbake fikk jeg i et ubevokta øyeblikk mitt pengebelte frastjålet i Kolbotn kultursenter. I det hadde jeg alt fra bankkort og nøkler til penger og førerkort. Låsen i døra hjemme måtte byttes, låsene i bilen omprogrammeres, nye bankkort og førerkort anskaffes. Det kosta meg noen tusen kroner. Den 17 år gamle gutten som tok tingene mine, ble fanga på videokamera da han smilende løp av gårde med mitt pengebelte. (Jeg fikk scenen referert, men ikke lov til å se video-opptaket, av personvernhensyn.) Securitas visste hvem han var og hvor han bodde. Politiet fikk informasjonen, men saken ble henlagt. Politiet hadde ikke kapasitet.

Så seint som denne våren fikk vi vite fra øverste politiske hold at hverdagskriminaliteten dessverre må nedprioriteres. Vi har ikke en ubegrenset pengebinge å ta av, lød det fra politikerhold. Men da bør en kanskje heller ikke vedta lover som ikke vi kan være sikre på er helt nødvendige for å bevare liv og helse? Problemet er at denne typen lover er med på å undergrave respekten for politiet, særlig når politiet ikke er der for deg når det virkelig gjelder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer