Redodor Felgen, Ludvig og Solan i bitter rettssak

Caprino Filmcenter i retten.

«IL KRANGLING GIGANTE»: Caprino Filmsenter har saksøkt Kari og Kjell Aukrust Stiftelse (Aukruststiftelsen) og Hunderfossen Familiepark etter at familieparken åpnet en ny attraksjon basert på bilen «Il Tempo Gigante.» Lillehammer. Her ser vi Remi Caprino med stridens kjerne, Il Tempo Gigante, modellen som ble brukt i filmen. Foto: Ingar Storfjell / NTB Scanpix
«IL KRANGLING GIGANTE»: Caprino Filmsenter har saksøkt Kari og Kjell Aukrust Stiftelse (Aukruststiftelsen) og Hunderfossen Familiepark etter at familieparken åpnet en ny attraksjon basert på bilen «Il Tempo Gigante.» Lillehammer. Her ser vi Remi Caprino med stridens kjerne, Il Tempo Gigante, modellen som ble brukt i filmen. Foto: Ingar Storfjell / NTB ScanpixVis mer

Caprino Filmcenter mener at berg- og dalbanen «Il Tempo Extra Gigante» i Hunderfossen Familiepark er en ulovlig produktetterligning, og krever at den stenges.

I morgen avsluttes den halvannen uke lange rettssaken i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer.

Rettssak mot slutten Ivo Caprinos selskap, Caprino Filmcenter, ledes i dag av sønnen Remo. Arvingen krangler med Hunderfossen Familiepark og Aukrust-stiftelsen om rettigheter Flåklypa-universet.

- Uten Ivo Caprinos innsats i Flåklypa Grand Prix ville ikke Flåklypa-universet vært like attraktivt, og den innsatsen gir rettigheter, sier advokat Thomas Myrbostad som representerer Caprino Filmcenter til NRK.

Rettssaken startet forrige mandag i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer og går nå mot slutten. Stridens kjerne er berg- og dalbanen «Il Tempo Extra Gigante» som er bygget i Hunderfossen Familiepark.

Felles opphavsrett Familieparken hevder at bilen er bygget på Kjell Aukrusts originaltegninger, og viser til at de hadde inngått en avtale med Aukrust-stiftelsen, som forvalter rettighetene til forfatteren og illustratøren.

Caprino mener derimot at utformingen er basert på bilen som ble laget til spillefilmen Flåklypa Grand Prix og at Caprino Filmcenter og Aukruststiftelsen derfor har felles opphavsrett.

Aukruststiftelsen, som representeres av advokat Are Stenvik, sier at Ivo Caprino aldri gjorde noe forsøk på å ta kontroll over Aukrust-universet.

- Men nå hevdes det, og det er for første gang, 40 år etter premieren på Flåklypa Grand Prix, sier Stenvik.

NTB