Redodor Felgen, Ludvig og Solan i bitter rettssak

Caprino Filmcenter i retten.

«IL KRANGLING GIGANTE»: Caprino Filmsenter har saksøkt Kari og Kjell Aukrust Stiftelse (Aukruststiftelsen) og Hunderfossen Familiepark etter at familieparken åpnet en ny attraksjon basert på bilen «Il Tempo Gigante.» Lillehammer. Her ser vi Remi Caprino med stridens kjerne, Il Tempo Gigante, modellen som ble brukt i filmen. Foto: Ingar Storfjell / NTB Scanpix
«IL KRANGLING GIGANTE»: Caprino Filmsenter har saksøkt Kari og Kjell Aukrust Stiftelse (Aukruststiftelsen) og Hunderfossen Familiepark etter at familieparken åpnet en ny attraksjon basert på bilen «Il Tempo Gigante.» Lillehammer. Her ser vi Remi Caprino med stridens kjerne, Il Tempo Gigante, modellen som ble brukt i filmen. Foto: Ingar Storfjell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Caprino Filmcenter mener at berg- og dalbanen «Il Tempo Extra Gigante» i Hunderfossen Familiepark er en ulovlig produktetterligning, og krever at den stenges.

I morgen avsluttes den halvannen uke lange rettssaken i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer.

Rettssak mot slutten Ivo Caprinos selskap, Caprino Filmcenter, ledes i dag av sønnen Remo. Arvingen krangler med Hunderfossen Familiepark og Aukrust-stiftelsen om rettigheter Flåklypa-universet.

- Uten Ivo Caprinos innsats i Flåklypa Grand Prix ville ikke Flåklypa-universet vært like attraktivt, og den innsatsen gir rettigheter, sier advokat Thomas Myrbostad som representerer Caprino Filmcenter til NRK.

Rettssaken startet forrige mandag i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer og går nå mot slutten. Stridens kjerne er berg- og dalbanen «Il Tempo Extra Gigante» som er bygget i Hunderfossen Familiepark.

Felles opphavsrett Familieparken hevder at bilen er bygget på Kjell Aukrusts originaltegninger, og viser til at de hadde inngått en avtale med Aukrust-stiftelsen, som forvalter rettighetene til forfatteren og illustratøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.