<strong>OBAMA I HIROSHINA:</strong> Barack Obama er atomnedruster i Japan, men atomoppruster i Kina. Her er demonstrant som ikke vil ha Obama og Japans statsminister Shinzo Abe til Hiroshima. Foto: AFP/JOHANNES EISELE/Scanpix
OBAMA I HIROSHINA: Barack Obama er atomnedruster i Japan, men atomoppruster i Kina. Her er demonstrant som ikke vil ha Obama og Japans statsminister Shinzo Abe til Hiroshima. Foto: AFP/JOHANNES EISELE/Scanpix Vis mer

KOMMENTARER

Redselen for et lynraskt atom-angrep har satt i gang nytt våpen-kappløp

Kina vil sende ubåter med atomvåpen ut i Stillehavet for å svare på amerikansk våpenskjold og utplassering av atomvåpen i Sør-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

[teaser][/teaser]Det er avisa The Guardian som bringer nyheten. Den har store konsekvenser, fordi den betyr at ikke-spredningsarbeidet for atomvåpen settes tilbake med at vi får enda en arena for kjernefysisk rivalisering, eller kappløp.

Til avisa sier kinesiske militære kilder at den nye kinesiske atompolitikken er uunngåelig. En rapport fra Pentagon til Den amerikanske kongressen slår fast at de første partuljene i Stillehavet med kinesiske ubåter væpnet med kjernefysiske raketter sannsynligvis vil starte i 2016.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer