TURNERER FORTSATT: Men Roxette-vokalist Marie Fredriksson er nå så preget av sykdommen hun kjempet seg gjennom at hun er en skygge av sitt gamle jeg, mener dansk anmelder. Bildet er fra en konsert i Ungarn forrige tirsdag. Foto: NTB Scanpix
TURNERER FORTSATT: Men Roxette-vokalist Marie Fredriksson er nå så preget av sykdommen hun kjempet seg gjennom at hun er en skygge av sitt gamle jeg, mener dansk anmelder. Bildet er fra en konsert i Ungarn forrige tirsdag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Redusert Roxette slaktes for «morbid» opptreden

Men arrangørene i Trondheim er ikke bekymret for at 10 000 trøndere får en dårlig konsertopplevelse i juni.

(Dagbladet): Roxette er en av svenskenes største popsuksesser noensinne, med flere store hits verden over og platesalg i 75-millionersklassen.

I 2002 tok deres historie en brå vending da vokalist Marie Fredriksson ble diagnostisert med kreftsvulst på hjernen, spådd en snarlig død og satt på en kortison- og cellegiftkur som blant annet fratok henne evnen til å snakke og gjorde henne totalt ugjenkjennelig.

Gruoppvekkende Tre år senere hadde hun kjempet seg tilbake, blitt kreftfri og gjennomførte triumferende bandets første store comebackturné. Roxette er stadig på veien, men Fredriksson (56) er fortsatt svekket av sykdomsforløpet og gjennomfører nå alle konserter sittende på scenen.

Det er blitt en gruoppvekkende oppvisning, mener en konsertanmelder i den danske avisa Ekstrabladet, som overvar Roxette på Jelling musikkfestival på Jylland lørdag.

Zombie «I showbusiness er det en udbredt tendens til at stjerner ikke stopper i tide. Roxette er et ekstremt skremmeeksempel på dette sørgelige fenomenet», skriver anmelderen.

Den svenske sangeren skal ha blitt geleidet inn på scenen av en roadie og minnet om en zombie der hun satt urørlig på en barstol gjennom hele konserten, mens hennes makker Per Gessle hoppet og spratt rundt henne.

Heller ikke stemmen til Fredriksson skal være i nærheten av fordums kraft.

«Det var unødvendig, uverdig og urimelig, som en slags morbid utgave av lørdagsunderholdning», mener Ekstrabladets anmelder, som oppfordrer Roxette til å legge inn årene.

Tydelig preget Ifølge avisa innrømmer arrangørene at det konserten var en «underlig situasjon», men mener bandet likevel var verdt millionen de skal ha mottatt i honorar.

- Det hadde vært bedre hvis hun hadde vært mer mobil. Hun var tydelig preget - men en gang musiker, alltid musiker. De er som sirkushester, de kan ikke stoppes, sier Lars Mortensen i Jelling musikkfestival til Ekstrabladet.

13. juni skal Roxette spille på Sverresborg Arena i Trondheim. De 10 000 billettene har vært utsolgt i fem måneder. Kristian Digre i arrangørselskapet Trondheim Concerts er ikke bekymret for at det blir en nedtur for publikum.

- Det er ingen ideell situasjon at Marie Fredriksson er redusert, men Roxette har turnert siden i fjor høst, og dette er såvidt vi har registrert den første konserten på turneen det er kommet dårlige tilbakemeldinger på. Et hvilket som helst band kan ha en dårlig dag, og det skal mer enn en dårlig konsert til for at vi blir bekymret, sier Digre til Dagbladet.