LEDER

Politireformen

Reform på leirføtter

Dette er en reform som primært handler om sentralisering og kostnadskutt.

TOK FEIL: Per-Willy Amundsen (Frp)
TOK FEIL: Per-Willy Amundsen (Frp) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Større reformer er sjelden lette å få på plass. Særlig når de griper inn i de ansattes arbeidsforhold og får konsekvenser for offentlig service og beredskap. Derfor er det ikke overraskende at endringer i politiets organisering og arbeidsform møter skepsis og motstand. Den storm som har reist seg rundt den såkalte Nærpolitireformen, sprenger likevel rammene for det som kunne forventes. Ikke minst gjelder det internt i politiet der en meningsmåling og en spørreundersøkelse avdekker dyp mistro til hele prosjektet. Det kan raskt få konsekvenser for kvaliteten på reformens gjennomføring og resultat.

I januar ble det offentliggjort en undersøkelse om de politiansattes syn på reformen. Den var tatt opp i mai 2016 og gjennomført av Universitetet i Bergen. Undersøkelsen viste at bare 19 prosent av de ansatte i politiet mente at politireformen vil føre til bedre bekjempelse av kriminalitet, og bare 13 prosent mente den ville gjøre politiet mer synlig og tilgjengelig. Da NRK konfronterte justisminister Per-Willy Amundsen med tallene i januar i år, svarte han at undersøkelsen «ikke på noen som helst måte» er en evaluering av hvordan politiet opplever gjennomføringen av reformen. Justisministeren mente tallene ville vært annerledes om undersøkelsen var nyere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer