KOMMENTARER

Reformer i turbofart

For få uker siden fikk regjeringen kritikk for ikke å levere saker til Stortinget. Nå kommer sakene i en slik fart at opposisjonen skjelver av frykt, skriver Stein Aabø.

FORANDRER NORGE: Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie er i siget før Stortinget tar sommerferie.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FORANDRER NORGE: Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie er i siget før Stortinget tar sommerferie.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Selv søndagene tas nå i bruk for å legge fram saker med vidtrekkende betydning. Regjeringens forslag om å oppheve sykehusenes aktivitetstak og gradvis innføre fritt behandlingsvalg, kom før Jonas Gahr Støre var varm i trøya som Ap-leder. Heldigvis for ham skjønner han hva forslagene går ut på og også hva virkningen kan være. Han har jo nylig vært helseminister.

Der Høyre vegrer å snakke om sin egen politikks konsekvenser, kan Ap svinge systempisken kraftigere. Hvis en stor mengde pasienter, først i rus og psykiatri - seinere på andre felter, synes private klinikker behandler dem raskere og bedre, vil de private behandlingssttedene få grunnlag for vekst og nyansettelser. Et sted skal kompetente medisinere og sykepleiere tas fra. Dermed kan det offentlige helsevesen tappes for verdifull kompetanse i tillegg til penger som normalt følger pasientene. Dermed vil det være i gang. Driftige sykehusdirektører for offentlige helseforetak vil da uhemmet kunne bestille behandling på private klinikker for å løse egne problemer og møte køer og ventetider offensivt. Men de vil normalt ha nok med å tenke på sitt eget sykehus?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer