Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Refrengene hans er til å dø for»

Popgeniet Paddy McAloons kjærlighetsbrev til musikken.

MUSIC IS LOVE: Paddy McAloon fullfører album han begynte på i 1992. Til generelt høye stilkarakterer. Foto: Indie Distr.
MUSIC IS LOVE: Paddy McAloon fullfører album han begynte på i 1992. Til generelt høye stilkarakterer. Foto: Indie Distr. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ALBUM: For den mest framskredne fansen, er dette comebacket fullt på høyde med Jesu oppstandelse. Ord blir fattige, og hedersbetegnelsen «genierklært låtskriver» litt snaut.

Men hva slags plate er det Paddy McAloon, det nordengelske gruvedistriktet Durhams egen Brian Wilson, har laget her?

Påbegynt i 1992, og fortsatt med et tydelig, hjemmesnekret demopreg over seg, er «...Music» en helt betingelsesløs kjærlighetserklæringen til musikken, religionen og de store følelsen som bare en god komponist kan framkalle.

«Let's Change The World With Music»

Prefab Sprout

5 1 6
Plateselskap:

Kitchenware/Indie Distr.

Se alle anmeldelser

McAloon er en forløsningens mester, refrengene hans er gjerne til å dø for. Et slikt finner du på det nesten uanstendig fantastiske andresporet «Ride», en evig prototyp på hvordan svulmende, himmelstormende popmusikk skal låte.

Det er selvsagt mer der det kommer fra, poplåter med elegante avsatser i soul, funk og jazz, men han har også en tilbøyelighet til noen ganger å bikke over i noe som nærmer seg melodramatisk schmaltz. Ikke altfor ofte, heldigvis, og sjeldent nok til at «Let's Change The World With Music» vil bli stående som et av årets/tiårets/Prefab-katalogens høydepunkter for de frelste.

image: «Refrengene hans er til å dø for»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!