Refrenget er hjerneklistermaterie uten at det føles spekulativt i radiovennlig retning

Susanne Sundfør skuler mot dansegulvet på forløperen til sin nye plate.

Refrenget er hjerneklistermaterie uten at det føles spekulativt i radiovennlig retning
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÅT: Man må vente helt til februar før man kan høre Susanne Sundførs etterlengtede fjerdealbum i sin helhet. Men allerede nå er hun ute å pirrer smaksløkene til de ventende. Og er det noe Sundfør kan, så er det nettopp det å pirre smaksløkene.

Forløperne til «The Brothel» og «The Silicone Veil», henholdsvis «The Brothel» og «White Foxes», er begge etablert norske musikkskatter. Av epokedefinerende kvalitet, intet mindre.

Nye takter Med de forutsetningene etablert, hvor befinner så Susanne Sundfør seg i det musikalske terrenget på snart tre år etter forrige plate?

«Is this the sound of your heart, the sound of your heart - it sounds lonely», synger hun i åpningen av «Fade Away» mens en tung synthbass rumler under den karakteristiske stemmen hennes.

Assosiasjonene til kontemporær nordisk elektronika er åpenbare, samtidig så har den en underliggende discofølelse som gir låten helt nye karaktertrekk. Det er feil å si at den er lystig, snarere leken på en fandenivoldsk måte.

Den forteller uansett med all tydelighet at Susanne ikke har lyst til å stå på det samme stedet altfor lenge. Denne gangen har hun også produsert alt på egen hånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer