Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Refser kristen kanal for abortfilm

Medietilsynet advarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Medietilsynet har sendt en advarsel til Visjon Bibel Center etter at kanalen TV Visjon Norge sendte en brutal abortfilm mellom klokken 08.00 og 09.00 mandag 3. april.

Filmen - som var fra Romania - var gitt dem av Ludvig Nessa, som også var til stede i studio.

Sendte på NRK2

- Etter å ha foretatt en helhetsvurdering av programmet er Medietilsynets foreløpige konklusjon at Studio Direkte inneholder innslag som kan være skadelig for mindreåriges psykiske og moralske utvikling. Ettersom programmet ble sendt før kl. 2100 både 2. og 3. april innebærer begge sendingene et brudd mot vannskilleprinsippet, jf. kringkastingsforskriften § 2-6, skriver tilsynet.

Ole Jakob Vik (30) var en av dem som reagerte kraftig på innholdet i programmet.

- Du så diverse apparater gå inn, før de trakk ut fosteret med alt det innebar av gørr og blod. Slikt kan skape marerittbilder. Det kan godt hende at dette er en bitteliten kanal som må ty til ekstreme midler for å gjøre inntrykk. Uansett gikk de altfor langt, fortalte han til Dagbladet.no.

TV Visjon Norge sender repriser av sine søndagsprogrammer på frekvensen til NRK 2 på dette tidspunktet.

- En glipp

REFSES: Medietilsynet refser TV Visjon Norge for blodig abortfilm som ble sendt på morgenkvisten. FOTO: FAKSIMILE
REFSES: Medietilsynet refser TV Visjon Norge for blodig abortfilm som ble sendt på morgenkvisten. FOTO: FAKSIMILE Vis mer

Ansvarlig redaktør Jan Hanvold i TV Visjon Norge har beklaget innslaget.

- Dette var en reprise fra gårsdagens «Studio direkte», og vanligvis har vi rutiner for å sende noe annet på morgenkvisten om det er innslag som kan virke støtende.

- Utgangspunktet vårt er at vi holder oss innenfor norsk lov og at vi forholder oss til vær varsom-plakaten. Jeg regner med at norsk lov ikke er brutt her, sa Hanevold.

Visjon Bibel Center har fått frist til 23. mai med å komme med en uttalelse. Medietilsynet vil deretter ta saken opp til endelig vurdering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!