Anita Krohn Traaseth

Refser NRK etter «omsorgssvikt»-kronikk

Anita Krohn Traaseth reagerer sterkt på at NRK publiserte krass kronikk, uten at hun hadde fått anledning til å svare.

KRITISK: Anita Krohn Traaseth reagerer på at NRK publiserte Våpenstad-kronikken før hun hadde fått anledning til å gi motkommentar. Hun vil imidlertid ikke klage inn rikskringkasteren for Pressens faglige utvalg (PFU). Foto: Agnete Brun / Dagbladet
KRITISK: Anita Krohn Traaseth reagerer på at NRK publiserte Våpenstad-kronikken før hun hadde fått anledning til å gi motkommentar. Hun vil imidlertid ikke klage inn rikskringkasteren for Pressens faglige utvalg (PFU). Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag avpubliserte NRK Ytring kronikken «Overklassens omsorgssvikt», der psykolog Eystein Victor Våpenstad går hardt ut mot den profilerte næringslivslederen Anita Krohn Traaseth.

Våpenstad er spesialist i klinisk barne- og ungdomspsykologi, og anklager Traaseth for omsorgssvikt overfor egne barn.

Teksten er skrevet som et tilsvar til Traaseths spalte i Aftenposten lørdag, der hun deler fem råd til unge kvinner med lederaspirasjoner.

Blant annet oppfordrer Traaseth til å trene på å «lean out» fra oppgaver i hjemmet, dele ansvaret for barna mellom begge foresatte og la barna gå litt for «lut og kaldt vann» av og til.

«Foreldre som prioriterer bort sine barn til fordel for en topplederjobb skader sine barn alvorlig.» var en av påstandene i Våpenstads kronikk.

Anita Krohn Traaseth mener det var klokt av NRK å avpublisere.

- I utgangspunktet burde ikke kronikken ha blitt publisert uten at den ble kvalitetssikret og jeg fikk mulighet til samtidig tilsvarsrett, sier Traaseth til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer