Refser politiet

«Song To Benjamin» er vennenes siste hyllest til Benjamin Hermansen. Men på cd-singelen tar de også et oppgjør med politiet.

- Jeg synes politiet har gjort altfor lite for å stoppe nazistene både før og etter drapet, sier Camilo A. Heredia (17), som har skrevet teksten til «Song To Benjamin». I sangen synger han blant annet følgende strofer:

«...but now you all can see what those motherfuckin' nazis did, and the Police didn't do shit, they were just standing with statistic, thought they had tactics, cops dumb and blind, sad, if we only could rewind...» .

- Politiet er blinde

- Jeg bare sier det jeg mener. Politiet sier de har alt under kontroll, at de har peiling på alle miljøer, men det stemmer ikke. Det er jo drapet på Benjamin et bevis på.

- Du sier i teksten at politiet er både dumme og blinde?

- Ja, i mange sammenhenger er de det. Purken må bli fortalt ting flere ganger før de reagerer. Det må til og med skje alvorlige ting før de reagerer, mot for eksempel nazister. Altfor ofte gidder de ikke å innrømme at de har et problem, selv om de åpenbart har det. Det er ikke rart folk får litt dårlig syn på det de gjør - selv om de også gjør en jævlig bra jobb, sier Camilo A. Heredia.

Camilo og hans kamerat Daniel-Joseph Nakken (15) jobbet i 23 timer med det som ble minnelåten over Benjamin. Låten skal også være en trøst for moren hans, som har mistet sitt eneste barn.

Spark

I tillegg inneholder den spark til både nynazistene, som sto bak drapet, og til politiet som rykket seint ut og ikke rakk å hindre at 15-åringen ble drept.

- Jeg savner Benjamin. Alle som kjente ham, savner ham, sier Daniel.

Han var en av Benjamins nærmeste venner.

Cd-en med Mr. Milo, Lil' Danny & Friends er blitt til i rekordfart. Folk i musikkbransjen har stilt opp gratis, og alle inntekter fra cd-en skal gå til Benjamins Minnefond mot rasisme.

Oppfordrer

- Alle har stilt opp. Det eneste leddet vi ikke har kontroll over, er platebutikkene. Vi oppfordrer dem til å gi inntektene fra cd-salget til Benjamins Minnefond, sier Camilo.

Med på cd-en er etablerte artister som Nora Noor og Simone fra D'Sound.

- Målet med cd-singelen er at folk ikke skal glemme Benjamin. Et slikt drap ikke skje igjen. Jeg håper alle som demonstrerte mot vold og rasisme på Youngstorget kjøper den, sier Camilo.

Musikken på «Song To Benjamin» er skrevet av Camilo A. Heredia og Eivind Kvitvik.

EN SANG FOR BENJAMIN: Vi skal ikke glemme drapet på Benjamin. Det sørger Daniel-Joseph Nakken (15), Nore Noor (21) og Camilo A. Heredia (17) for. En ballade-rapp er vennenes siste hyllest til Benjamin.