«Sommerskuta» på NRK

Refser «Sommerskuta»: - Kjedelig

Kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes langer ut mot NRKs storsatsing «Sommerskuta», og mener det er kjedeligere enn NRKs tidligere sommerprogram. NRK er uenig i kritikken.

SEERFALL: «Sommerskuta» har opplevd et seerfall på 100 000 seere, sammenliknet med fjorårets satsing «Sommerbilen». Det er også tidenes laveste seertall for en av NRKs sommersatsinger. Nå blir programmet beskyldt for å være kjedelig. Foto: Silje Katrine Robinson / NRK
SEERFALL: «Sommerskuta» har opplevd et seerfall på 100 000 seere, sammenliknet med fjorårets satsing «Sommerbilen». Det er også tidenes laveste seertall for en av NRKs sommersatsinger. Nå blir programmet beskyldt for å være kjedelig. Foto: Silje Katrine Robinson / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Sommerskuta» er NRKs nye sommersatsing. Turen startet utenfor Nordkapp 6. juli, og 15. august skal den avsluttes på Tromøya utenfor Arendal.

Tolv programledere skal bytte mellom å lede sendingene. Blant dem er Silje Nordnes, Karen Marie Berg, Linda Eide, Emil Gukild og Rune Nilson.

Konseptet er nytt, og tar over for fjorårets sommersatsing «Sommerbilen». I forrige uke skrev Dagbladet at «Sommerskuta» har opplevd en nedgang på 100 000 seere fra fjorårets NRK-satsing «Sommerbilen».

Ferske tall Dagbladet har hentet fra NRK, viser at 221 000 seere i snitt har sett «Sommerskuta», noe som tilsvarer en andel på 32 prosent. Nesten tre millioner seere har vært innom sendingene.

Rekordlavt

Fram til 2019 sendte NRK programmet «Sommeråpent». I 2015 opplevde statskanalen rekord for programmet med 584 000 seere. I 2019 var derimot tidenes laveste seertall med 298 000 seere, skrev Kampanje da. Det tilsvarte en andel på 38 prosent.

Årets sesong av «Sommerskuta» viser et ytterligere fall på 77 000 seere, og har dermed tidenes laveste seertall for en av NRKs sommersatsinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.