Refses for å spille norsk musikk på natta

Radio Norge får sterk kritikk for å utestenge norske artister fra sendeflaten.

UTELUKKENDE: Enslaved-artist Ivar Peersen mener radiokulturen i Norge utelukker mye god norsk musikk fra markedet ved å fremelske internasjonale klassikere. Foto: Christian Misje.
UTELUKKENDE: Enslaved-artist Ivar Peersen mener radiokulturen i Norge utelukker mye god norsk musikk fra markedet ved å fremelske internasjonale klassikere. Foto: Christian Misje. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Radio Norge kom dårligst ut av Medietilsynets årsvurdering av norske medier når det kommer til å formidle norsk musikk fra sin radiokanal.

Konsesjonen krever at 35 prosent av musikken som spilles skal være norskprodusert for å bidra til å styrke norsk identitet, språk og kultur. Radio Norge overholder kravet akkurat, men det fremkommer i rapporten at 75 prosent av den norske musikken utspilles om natta. 

Kan spilles på natta Rådgiver ved Medietilsynet, Marie Therese Lilleborge, sier at det ikke er noe eksplisitt krav til når musikken skal sendes på døgnet, men mener det i lys av kravet om å synliggjøre norske artister og kultur er kritikkverdig å sende så mye av musikken på natta når lytterskaren er minimal.

Presseansvarlig i musikkorganisasjonen GramArt, Elin Erikstad Aamodt, har sammen med Ivar Peersen i Enslaved skrevet kronikken «I hildringstimen er det godt å høre (norsk musikk)» hvor de kritiserer radiokulturen de mener er med på å utelukke nye norske artister til fordel for de veletablerte, internasjonale stjernene.

- Det norske musikkmarkedet florerer av gode låter, det er bekymringsverdig at norsk radio spiller så mye av den på nattetid når ingen hører på, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer