GIKK GALT: Andrew Taggart og Alexander Pall i The Chainsmokers, her avbildet før konserten lørdag. Foto: NTB Scanpix.
GIKK GALT: Andrew Taggart og Alexander Pall i The Chainsmokers, her avbildet før konserten lørdag. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Refses for corona-fadese

Alle regler brutt da musikk-duoen The Chainsmokers holdt konsert for to tusen tilskuere.

Publisert

Popgruppa The Chainsmokers arrangerte lørdag kveld en veldedighetskonsert i ferieparadiset The Hamptons i New York. Det gikk ikke etter planen, og nå etterforskes arrangementet av helsemyndighetene i New York, melder blant annet Today.

«Drive-in»-konserten med gruppa, som består av Andrew Taggart og Alexander Pall, hadde omkring 2000 tilskuere, og det var meningen at folk skulle holde seg atskilt. Video fra arrangementet viser imidlertid at smittevernreglene ikke ble overholdt, da mange publikummere ser ut til å ha forlatt bilene og står tett samlet, mange av dem uten ansiktsmasker.

Det er fortsatt unntakstilstand i delstaten, og guvernør Andrew Cuomo har tidligere signert en ordre om å forby ikke-essensielle samlinger på mer enn femti personer, som trådte i kraft 7. mars.

Konsert for veldedighet

The Chainsmokers er kjent for monsterhits som blant annet «Closer», og «Something Just Like This» sammen med Coldplay. De har så langt ikke kommentert hendelsen.

Billettene til veldedighetsarrangementet skal ha vært i det øvre prissjiktet, med VIP-priser opp til 25 000 dollar (omtrent 230 000 kroner), ifølge Bloomberg. Området The Hamptons er kjent for å være tilholdssted for mange av landets rikeste.

Ifølge arrangørens egen nettside var planen at det skulle være et trygt arrangement, der folk måtte oppholde seg i, eller i umiddelbar nærhet til bilene sine. Etter at bilder og video fra konserten ble spredt på nettet, sendte New Yorks helsekommissær Howard Zucker et rasende brev til ledelsen i byen Southampton.

Hudfletter byens ledelse

Zucker var ikke nådig i brevet, hvor han krever flere opplysninger om tillatelsen arrangementet fikk fra byens administrasjon.

- Jeg er dypt forstyrret over omstendighetene rundt «drive-in»-konserten som fant sted i byen deres denne helgen, som tilsynelatende samlet tusenvis av mennesker på et lite område. Dette i tillegg til et VIP-område uten biler overhodet, samt generelle brudd på retningslinjene om sosial distansering, skrev Zucker.

- Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan byen Southampton kunne ha gitt tillatelse til et slikt arrangement, hvordan de kan ha trodd at det er i tråd med gjeldende lovverk, og ikke en åpenbar trussel mot folkehelsen, tordnet han videre, og spurte hvordan arrangementet kunne tillates å fortsette når det klart og tydelig oppsto brudd på smittevernreglene.

Nulltoleranse

Nyheten nådde etterhvert også guvernør Cuomo. I likhet med Zucker refser han hendelsen.

«Videoer fra en konsert i Southampton på lørdag viser grusomme brudd på sosial distansering. Jeg er forskrekket. Helsedepartementet (i New York, journ.anm.) vil etterforske dette. Vi har nulltoleranse for ulovlige og hensynsløse trusler mot folkehelsen», skrev guvernøren på Twitter.

Cuomo advarte nylig om at barer og restauranter i New York kan bli stengt ned på nytt dersom ikke bransjen i byen skjerper tiltakene sine. Bare i helga ble det meldt inn over hundre brudd på restriksjonene ved serveringssteder, melder New York Post.

Forsvarer seg

På tross av videoen som tilsynelatende viser et stort publikum tett på hverandre, sier noen av arrangørene bak konserten, In the Know Experiences og Invisible Noise, at retningslinjene ble fulgt. Dette uttalte de til USA Today.

«Arrangørene fulgte alle gjeldende protokoller, inkludert skiller på seks fot mellom hver gruppe, og hygienestasjoner plassert rundt på området». I tillegg ble det gjort temperaturmåling på alle deltakere, og det ble delt ut munnbind, samt utplassering av sikkerhetsvakter til å passe på at folk brukte de, hevder de.

Alle inntekter fra arrangementet ble donert til «No Kid Hungry», «Southampton Fresh Air Home» og «Children’s Medical Fund of New York», sto det i uttalelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer