Foto: Anders Grønneberg
Foto: Anders GrønnebergVis mer

- Regelen er at jeg sier nei til alt

Nå har Jan Eggum gjort unntak for å delta i «Neste låt» på TV 2

(Dagbladet): TV 2 opplevde stor suksess med programmet «Hver gang vi møtes» som gikk over to sesonger og fikk Gullrutenprisen for beste underholdning i 2013. 

Til høsten får vi et gjensyn med mange av de samme artistene som ble rørt til tårer av hverandres låttolkninger i programmet, når de i nysatsingen «Neste låt» skal bli utfordret på ny, denne gangen av fansen. 

- I serien skal fans som har sterke historier og assosiasjoner knyttet til bestemte låter bestemme hvilke sanger artistene skal spille på Sentrum scnene, hvorfra programmet vil bli sendt, forteller programdirektør i TV 2, Jarle Nakken.

Ledsager oss i livets sterkeste øyeblikk Hver episode vil sende en fullverdig konsert med artister som DDE, deLillos, Jan Eggum og Erik & Kriss. I forkant av hver låt vil den utvalgte fansen begrunne sitt låtvalg ved å fortelle sin historie om hva låten har betydd for dem. 

Nakken lover seerne TV-konserter helt utenom det vanlige.

- Musikk gjør noe med oss, og ledsager oss ofte i livets sterkeste øyeblikk. Artistene som deltar har det til felles at de har preget generasjoner, nå ønsker vi at publikum skal få dele sine spesielle, sårbare og morsomme opplevelser rundt sine favorittsanger med artisten bak låtene og hele Norge.  
Vil ikke bli brukt 
Et av gjensynene fra «Hver gang vi møtes» er Jan Eggum, som til tross for sin skepsis til å delta i TV-konsepter har takket ja til å delta i «Neste låt».

- Jeg får tilbud om å være med på alle mulige slags TV-produksjoner og har som hovedregel at jeg sier nei til alt, jeg vil ikke bli brukt for å lage underholdning. Men dette konseptet er i likhet med «Hver gang vi møtes» relevant for meg som artist og veldig spennende, jeg gleder meg stort til konserten.

Eggum er ikke fremmed for å motta sterke tilbakemeldinger på låtene sine.

- Jeg pleier å signere plater etter konsertene mine nettopp for å få et mer personlig møte med publikum og høre deres tilbakemelding direkte. 

Aller sterkest står minnet av en kvinne som kom bort til ham under en konsert han selv var tilskuer på.

- Hun fortalte meg at jeg hadde reddet ungdomstiden hennes og takket meg for dette, det har brent seg fast i minnet. Jeg tror mange finner en trøst i vanskelige situasjoner i mine melankolske tekster; det gjør det hele veldig meningsfylt for meg å holde på med. 

Håper konserten gjenspeile alle generasjoner Eggum håper publikums ønsker vil representere den lange perioden han har vært låtskriver i, og at det ikke bare blir de største hitsene som etterspørres.

- Jeg håper konserten gjenspeiler de tre generasjonene jeg har skrevet for. Det er ikke nødvendigvis slik at det bare er de mest spilte som er mine personlige favoritter. Jeg håper konserten kan bli en arena for at unge kan oppdage gamle klassikere og gi dem nytt liv.
Håper det ikke bare blir tårer Erik Mortvedt fra Erik og Kriss er spent på hvilke låtvalg publikum vil gjøre og håper det ikke blir alt for tårevått for dem på scenen.

- Vi håper det kommer frem historier der musikken vår har betydd noe og utgjort en forskjell i noens liv.  Musikk er følelser, og alt handler sånn sett for oss om å berøre.  Det betyr ikke at vi forventer eller håper på bare tårevåte historier, vi er veldig glad i å få folk til og smile også.               Mostvedt har vært med i en rekke TV-konsepter tidligere, deriblant 4-stjerners middag og Camp Senkveld, nå ser han frem til å delta på noe mer relevant.

-  Det blir digg å gjøre det man faktisk kan på skjermen, vi gleder oss til å vise frem showet vårt til det norske folk! 

   

VIL BERØRE: Erik Mostvedt fra rapduoen Erik og Kriss, håper de får oppleve at fansen har latt seg berøre på godt og vondt under den TV-regisserte konserten. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
VIL BERØRE: Erik Mostvedt fra rapduoen Erik og Kriss, håper de får oppleve at fansen har latt seg berøre på godt og vondt under den TV-regisserte konserten. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer