Regimekritikk

- Det har skjedd noe med hele landskapet som vi er nødt til å ta en diskusjon på, sier Tone Hansen, direktør på Henie Onstad Kunstsenter.

Stolt: Direktør Tone Hansen og Per Inge Bjørlos «Larger Body». -Bærum kommune er utrolig heldige som har oss. En urban lomme, og tilgang på kunst av internasjonal klasse rett utenfor døra. Foto: Øistein Norum Monsen
Stolt: Direktør Tone Hansen og Per Inge Bjørlos «Larger Body». -Bærum kommune er utrolig heldige som har oss. En urban lomme, og tilgang på kunst av internasjonal klasse rett utenfor døra. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-Ja, dét er veldig enkelt, smiler Tone Hansen. Den kontante tonen er blitt hennes kjennemerke.

-Vi lever i en visuell kultur. Vi blir bombardert med bilder, vi kommuniserer gjennom dem. De har fullstendig endret karakter i livene våre. Samtidig prioriterer skolen ned kunstfagene til fordel for de harde, målbare fagene, sier hun.

-Det er en skandaløs motsetning som institusjonene er nødt til å ta stilling til. Vi har en kjempeviktig funksjon som et sted der man lærer om hva den visuelle kulturen gjør med oss, og hva man kan bruke den til kritisk.

Direktøren for Henie Onstad Kunstsenter (HOK) har svaret på hvordan man skal argumentere for kunstens betydning i møte med bevilgende myndigheter og andre tvilere.

-Oslo kommune - heldigvis ligger vi ikke der! - burde engasjere seg mye mer. Og de kan jo prøve med Munch-museet først, da ...

Hun har ledet kunstsenteret siden august 2011. Fra 2008 var hun senterets kurator.

-Karin Hellandsjø, før meg, tok tilbake mye av historikken som lå i huset. Det er et viktig prinsipp jeg har tatt videre. Og så er vi et kunstsenter, ikke museum. Det var de klare på da senteret åpnet i 1968.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer