BLOGGET OM SYKDOMMEN: Regine Stokke fra Kristiansund var Norges mest leste blogger. Nå oversettes hennes bok til flere språk. Rehine døde i 2009, 18 år gammel. Foto: Siv Johanne Seglem
BLOGGET OM SYKDOMMEN: Regine Stokke fra Kristiansund var Norges mest leste blogger. Nå oversettes hennes bok til flere språk. Rehine døde i 2009, 18 år gammel. Foto: Siv Johanne SeglemVis mer

Regines bok solgt til USA

Men kommer på svensk, russisk og tysk først.

Boka basert på den kreftsyke tenåringen Regine Stokkes blogg, er solgt til USA, Egypt og Sverige. Tidligere er boka solgt til forlag i Kina, Russland, Korea og Tyskland, opplyser agenten Eirin Hagen.

- Hvor stort opplag «Regines bok» får i disse markedene, er vanskelig å si noe om. Den kommer ført ut i Tyskland, Sverige og Russland sent i år eller tidlig neste år, sier Hagen.

«Regines bok» kom i april 2010, mindre enn et halvår etter at bloggeren gikk bort, og fikk gode anmeldelser. Gyldendal har trykket 50 000 eksemplarer av boka, som fortsatt er å finne på bestselgerlistene.

I 2009 ble Regine kåret til «årets navn» i Dagbladet.

Salgsagenten håper på en snøballeffekt nå som flere forlag fra svært forskjellige språkområder har slått til.

- En vanlig innvending er at «dette skjedde meg»-historier ikke kan selges til andre land fordi leserne må kunne identifisere seg med forfatteren. «Regines bok» hever seg over dette med sine tanker om liv og død - på liv og død, som det ble for Regine. Samt kommunikasjonen hennes med bloggleserne, som kunne poste alt fra støttende til naive og direkte ondskapsfulle kommentarer, sier Eirin Hagen.

Flere av forlagene som har kjøpt boka i utlandet, vil gjøre som Regines familie og norske forlag - gi deler av overskuddet til kreftforskning, særlig knyttet til barn som får kreft og leukemi.