«Midsommar»

- Regissert av satan selv

Skrekkfilmen «Midsommar» blir hyllet som en moderne «Motorsagmassakren».

SVENSK SKREKK: Filmen «Midsommar» finner sted i Sverige under midtsommerfeiringen, og tar i bruk skandinavisk folketro for å sette den rette skrekk-effekten. Utenlandske anmeldere hyller nå filmen: - Må være regissert av satan selv. Video: A24 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg premiere for en av sommerens store skrekkfilm-begivenheter. Regissør Ari Aster har gått fra mørke «Hereditary» til lys og sommerlig skrekk, med filmen «Midsommar». 26. juli kommer filmen til Norge.

Med skandinavisk folketro og svensk midtsommerfeiring som utgangspunkt, har filmen allerede fått det til å gå kaldt nedover ryggen på flere anmeldere.

- Satan selv

Etter å ha sett filmen, har flere amerikanske filmskribenter tatt til Twitter for å dele sin reaksjon til Ari Asters siste skrekkfilm. Preston Barta hos FreshFictionTV er rimelig klar i sin dom:

- Jeg er ganske sikker på at filmen er regissert av satan selv. Faen, det var fascinerende. En syk reise inn i Hva-Faenland, skriver han Twitter.

Filmen følger en ung kvinne (Florence Pugh) som motvillig blir med sin kjæreste (Jack Reynor) på sommerferie til en av deres venners hjemby i Bygde-Sverige.

Der skal de ta del i en helt spesiell nidagers festival som bare skjer hvert 90. år.

Men så begynner merkelige og voldelige ting å skje. Snart blir det avslørt at bygdas innbyggere er med i en hedensk sekt, og den romantiske ferieturen blir til et reint mareritt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer