Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stephen Kings «It»

Regissør: - Filmen er basert på dype redsler og barndomstraumer. Tør du se den nye «It»-traileren?

I ny smakebit får skuespiller Bill Skarsgård virkelig vist hvorfor barnestatister skalv og gråt under innspillingen.

KULTSKREKK: Bill Skarsgård spiller monsteret Pennywise, som tar form etter ofrenes verste mareritt, i nyinnspillingen av «It». Video: Warner Bros. Pictures Vis mer

(Dagbladet): - Noen av de ble nysgjerrige, noen klarte ikke å se på meg, og andre skalv. Et barn begynte å gråte, og da sa regissøren «action». Jeg var i karakter umiddelbart, og de ble vettskremt. Enkelte begynte å gråte midt i opptaket, og jeg sa til meg selv: «Fy faen, hva er det jeg gjør. Dette er forferdelig», har skuespiller Bill Skarsgård fortalt om innsatsen i skrekkfilmen «It».

Som Dagbladet tidligere har omtalt skremte Skarsgård vettet av en gruppe med statister under innspillingen. Barna begynte å skjelve og gråte på settet.

I går kveld kom det en ny, fyldig og skrekkelig trailer tilhørende nyinnspillingen av miniserien fra 1990. Tidligere smakebiter har vært sparsommelige med hvor mye man får se av barnemorderen Pennywise, men det er ikke tilfelle denne gangen.

SKREKKABINETT: Er du redd for klovner, kan «It» bli en utfordring. Foto: Warner Bros
SKREKKABINETT: Er du redd for klovner, kan «It» bli en utfordring. Foto: Warner Bros Vis mer

Forfatter Stephen Kings grøsserbok «It»fra 1986 ble i 1990 presentert som en mini-tv-serie i to deler, og seriens kultklassikerstatus er mye av grunnen til at det nå lages en film om den overnaturlige klovnen Pennywise, som opprinnelig er et monster som tar form etter ofrenes verste redsler.

Han bor i kloakksystemet under bakken i småbyen Derry. Der kidnapper han og tar livet av små barn.

DREPER BARN: Klovnevesenet Pennywise, spilt av Bill Skarsgård. Foto: Warner Bros
DREPER BARN: Klovnevesenet Pennywise, spilt av Bill Skarsgård. Foto: Warner Bros Vis mer

Syv unger, kjent i byen som «The losers club», blir plukket ut som ofre av klovnen, men velger å kjempe tilbake. 2017-versjonen skal være en langt mørkere og skumlere affære.

- Jeg har hatt en annen tilnærming. Jeg ville hente fram dypere redsler, ikke bare basert på filmmonstere, men traumer fra barndommen, uttalte regissøren Andrés Muschietti under Comic Con-konferansen forrige helg, ifølge The Guardian.

«It» har premiere 8. september, og har allerede fått profesjonelle klovner til å reagere:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling