Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Regissør raser etter penge-kritikk

- Hun er full av dritt, sier Knut Møller-Lien. Skuespillere i ny «Sebastians Verden»-krangel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere i dag skrev Dagbladet.no at staben bak «Sebastians Verden» går til Tingretten i et forsøk på å få produksjonsledelsen til å utbetale hundretusenvis av kroner som de mener å ha rett på.

Nå kommer det fram at også enkelte av skuespillerne på settet er i konflikt med produsentene. Blant stjernene i «Sebastians Verden» er skuespillere som Kim Bodnia, Christian Strand, Camilla Malmquist Harket, Brit Elisabeth Hågensli, Finn Schau og svenske Andreas Wilson.

Ifølge Norsk skuespillerforbund har flere av medlemmene slitt med å få utbetalt pengene de skal ha krav på.

- Vi kommer til å protestere på at de tvinger skuespillerne til å fakturere, i stedet for å få ordinær lønn, sier Kirsti Camerer i Norsk skuespillerforbund til Dagbladet.no.

- Følt seg tvunget

Alle skuespillerne som er organisert i forbundet har ifølge Camerer fått pengene sine etter mye om og men, utenom én. Vedkommende har imidlertid fått beskjed om at pengene skulle overføres i dag.

Men:

- Noen har følt seg tvunget til å underskrive på at de skal sende faktura i stedet for å motta ordinær lønn, selv om det egentlig ikke var det de ønsket. Dermed går de blant annet glipp av feriepenger. sier Camerer.

STJERNELAG: Kim Bodnia og Andreas Wilson på settet til «Sebastians Verden». Dagbladet.no har ingen grunn til å tro at disse er involvert i en krangel mellom enkelte skuespillere og produksjonsledelsen om lønn.
STJERNELAG: Kim Bodnia og Andreas Wilson på settet til «Sebastians Verden». Dagbladet.no har ingen grunn til å tro at disse er involvert i en krangel mellom enkelte skuespillere og produksjonsledelsen om lønn. Vis mer

Hun vil nå sende brev til Sebastians Verden Production AS for å be dem oppjustere honoraret slik at også feriepenger inkluderes.

- En god del å si

Skuespiller Ivar E. Lykke har en liten rolle som torpedo i filmen. Heller ikke han har sett noe til det lovte honoraret.

- Jeg har ikke fått betalt. Innspillingen skjedde i august, sier han til Dagbladet.no.

Ingen av de større stjernene i filmen som Dagbladet.no har vært i kontakt med i dag, har villet uttale seg om saken. Brit Elisabeth Haagensli og Finn Schau opplyser at alt er i orden med betalingen, og at de uansett bare har mindre roller i filmen. Også agenten til svenske Andreas Wilson har tidligere opplyst at hun ikke har hørt snakk om pengerot.

Camilla Malmquist Harket er noe mer nølende med hensyn til å si noe om hennes opplevelser på settet.

- Det er en god del å si, men det er ikke riktig av meg å gjøre det på dette tidspunkt, sier hun til Dagbladet.no.

Rasende regissør

Regissør Knut Møller-Lien blir rasende når han får høre om Camerers uttalelser. Han viser til at hun også tidligere har uttalt seg negativt om produksjonsselskapet til Dagbladet.no.

- For å si det sånn, hun er full av dritt. Den aktuelle skuespilleren har fått betalt, så dette er helt usmakelig, sier han.

Han mener flere av skuespillerne har fått mer betalt enn standardkontraktene tilsier, og at mange har bodd på flotte hoteller.

Og han avviser at produksjonsledelsen har tvunget skuespillerne til noe som helst.

- De fleste skuespillerne er selvstendig næringsdrivende, også vil de plutselig ikke være det lenger. Enten godtar man en kontrakt, eller så gjør man det ikke. Dette hadde aldri vært en sak for media om det var en annen bransje enn filmbransjen det gjaldt, sier han.

HAR EN DEL Å SI: Men Camilla Malmquist Harket ønsker å holde munn.