Regissøren for de nye «Harry Potter»-filmene er klar

En gammel kjenning dukker opp.

SPIN-OFF-FILMER: Den nye trilogien er satt til «Harry Potter»-universet, men inneholder ingen av de kjente og kjære (noen av dem, i hvert fall) figurene. Foto: WARNER BROS.
SPIN-OFF-FILMER: Den nye trilogien er satt til «Harry Potter»-universet, men inneholder ingen av de kjente og kjære (noen av dem, i hvert fall) figurene. Foto: WARNER BROS. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): J.K. Rowling skrev mer enn bare de syv «Harry Potter»-historiene fra det magiske universet, hun skrev også tre av Galtvort-elevenes lærebøker.

Én av disse var fabeldyrboken «Fabeldyr og hvor de er å finne», ført i pennen av den fiktive Newt Scamander.

Scamander er nå sentral i Warner Bros kommende filmtrilogi, satt i det samme universet som «Harry Potter»-filmene - bare 70 år tidligere, i det glade New York på 20-tallet.

Gammel kjenning Det er lenge blitt spekulert i hvem som skulle ta regijobben på de kommende filmene, med blant andre Alfonso Cuaròn («Gravity», «Harry Potter and the Prisoner of Azkaban») som en av de aktuelle.

Nå melder THR at det er David Yates (de fire siste «Harry Potter»-filmene, «State of Play») som skal ta seg av regijobben.

Manuset blir skrevet av Rowling selv, som skal ha fått et godt forhold til Yates gjennom de fire siste filmene. Forfatteren, som er kjent for å ha et godt grep om romanfilmatiseringene, har nok vært avgjørende i valget.

Magisk verden - Selv om filmen vil bli satt i det verdensomspennende samfunnet av hekser og trollmenn, som jeg har holdt høyt i 17 år, er dette verken en forløper eller oppfølger til «Harry Potter»-serien - det er heller en utvidelse av den magiske verdenen, sa Rowling da nyheten ble sluppet i september i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer