«The Nightingale»

Regissøren forsvarer kontroversielle voldtektsscener

- Filmen handler ikke om vold, sier filmskaper Jennifer Kent.

FORLOT KINOSALEN: Da filmen «The Nightingale» nylig hadde premiere i Australia, forlot flere kinogjengere salen etter å ha sett brutale voldsscener mot kvinner og barn. Video: IFC Films Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den australske filmregissøren Jennifer Kent går nå ut og forsvarer de kontroversielle voldtektsscenene i sitt siste prosjekt «The Nightingale». De siste dagene har enkeltscener i filmen hennes fått mer oppmerksomhet enn budskapet.

- Selv om «The Nightingale» inneholder historisk korrekte gjengivelser av kolonivold og rasisme mot vår innfødte befolkning, handler ikke filmen om vold. Den handler om behovet for kjærlighet, medfølelse og snillhet i mørke tider, sier Kent i en uttalelse.

Som Dagbladet tidligere har omtalt, sjokkerer flere av scenene til Kent. Etter en førpremiere i Australia søndag kom applausen, men underveis hadde også flere i publikum forlatt kinosalen. Filmanmeldere har stilt spørsmål ved om mengden av grov vold kommer i veien for karakterer og handling.

Skildrer brutalitet

«The Nightingale» tar for seg den svært brutale britiske kolonialiseringen av Tasmania på starten av 1800-tallet, og filmen holder ikke tilbake på sterke skildringer av drap og voldtekter, begått i regi av imperiets soldater.

BBC skriver at Kent er blitt kontaktet av ofre for seksuell vold som er takknemlige for filmens ærlighet og takker henne for at tar opp tematikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer