Regissøren forutså kritikken da han lagde tv

I dag har «1864» norgespremiere på TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(DAGBLADET/I PRAHA): «1864» er den danske regisøren Ole Bornedals drømmeprosjekt.

Han har selv skrevet manus, og Dagbladet var med på innspilling i Praha i fjor. Bornedal står på toppen av en haug og roper: «Everybody scream and shout like crazy please!» Et hundretall tsjekkiske statister stormer skansen, og nede i skyttergravene slåss seriens hovedpersoner for livet. Scenen skal forestille slaget ved Dybbøl i 1864, en viktig del av danske krigshistorie.

Blant skuespillerne i skyttergravene er Jakob Oftebro, Jens Frederik Sætter-Lassen, som spiller Jakobs bror, og Søren Malling, for norske seere kjent fra «Forbrytelsen», som spiller en mystisk, eldre offiser som slåss sammen med ungguttene.

- De kaller ham en idiot som går i krigen igjen, men min karakter er der for å passe på de unge soldatene. Han har overnaturlige evner, og kan blant annet se inn i framtida, sier Søren Malling, som beskriver karakteren sin som en «guardian angel».

Forelsket i samme jente Historien handler om de to brødrene Laust, spilt av Oftebro, og Peter, som begge drar i krigen for å slåss for hjemlandet. Samtidig er de begge forelsket i den samme jenta hjemme i Danmark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer