«Hjem til jul» sesong 2

Regissøren røper nye detaljer

Suksesserien blir vist som planlagt i desember. Regissør Per-Olav Sørensen røper noe av hva seerne har i vente.

Publisert
Sist oppdatert

Norges første Netflix-serie tok seerne med storm i fjor, og allerede i desember bekreftet strømmegiganten at det var duket for ny sesong.

Da Norge stengte ned i mars spøkte det imidlertid for planene. Innspillingen ble, i likhet med mange andre produksjoner, satt på pause, før de kunne starte opp igjen i juli.

Til jul

Nå melder Netflix at andre sesong av fjorårets store strømmesuksess «Hjem til jul» får premiere 18. desember.

De har også sluppet en kort snutt som avslører premieredatoen, som du kan se øverst i saken. Den røper ikke mye av handlingen, men vi har tatt en prat med regissør Per-Olav Sørensen som røper noe av det seerne har i vente.

For de som husker godt, sluttet den første sesongen med at hovedpersonen Johanne (Ida Elise Broch) åpnet ytterdøra med et påfølgende overrasket ansiktsuttrykk. Hvem det var som ringte på, har hengt i lufta siden.

Regissør Per-Olav Sørensen kan berolige seerne med at han ikke har tenkt til å holde oss på pinebenken så veldig mye lenger, og innrømmer at ja, vi får vite hvem som sto bak døra.

En tvist

- Vi får vite hva som skjer i tida mellom jula 2019 og 2020, men første episode har en tvist som setter premisset for resten av sesongen, og det kan jeg ikke røpe ennå, sier Sørensen til Dagbladet.

«Hjem til jul» er den første norske Netflix-serien noen sinne.

Sørensen forteller at kommunikasjonen mellom dem og strømmegiganten har vært god underveis.

- Har Netflix påvirket dere i en eller annen retning?

- Alle samtaler med Netflix er alltid på et høyt faglig nivå. Derfor er det også morsomt å jobbe med dem. Vi er alle enige om at «Hjem til jul» er den hyper-romantiske julekomedien man skal kose seg med i jula, sier Sørensen.

Utfordringer

Innspillingen ble satt på pause da coronapandemien traff med full styrke i mars. Likevel har de rukket å få klar den etterlengtede oppfølgeren til jul.

- Heldigvis ble vi ferdige med alle snøscenene før landet stengte. Så ventet vi så lenge som mulig med å gå i gang igjen, og startet interiøropptakene 20. juli under strengt smittevern. Heldigvis fullførte vi uten ett eneste covid-19-tilfelle.

Noen justeringer måtte likevel til for å klare å komme i mål under de krevende coronaforholdene.

- Vi endret ikke manus, men vi gjorde noen endringer med lokasjoner, og valg av objektiver til kameraer. Dette er tekniske avgjørelser for å få lokaler til å se fulle ut, når vi hadde tilgang til færre statister, forteller Sørensen.

Traileren på den nye sesongen slippes i starten av desember, og den nye sesongen består av seks episoder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer