Regjerer igjen

Harry Potter er blitt modnere - og med det mørkere, mener Dagbladets anmelder. Våre nye ministre strømmet til på premieren i går.

Både statsministeren, arbeidsministeren og kommunalministeren tråkket opp den grønne løperen for å overvære premieren på «Harry Potter og ildbegeret» på Colusseum kino i Oslo i går.

Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen har opplevd kraftig motbør den siste uka etter utspillet om at sosialklienter skal stå opp om morgenen.

I går var han ikke så sosial, og kom tidlig for å søke ly inne i kinomørket, med sønnen Jon Martin.

-  Jeg har sett alle filmene - og favoritten, hva het den? sa Hanssen og søkte assistanse hos sønnen:

-  «Harry Potter og mysteriekammeret», var det, fullførte Hanssen.

Åslaug Haga kom med sønnen Hans, mens Jens Stoltenberg kom med kona Ingrid Schulerud, sønnen Axel og hans fetter Mathias.

Statsministeren hastet forbi pressekorpset med forsikringer om at Potter-entusiasmen ikke overskygger regjeringsarbeidet:

-  Det er først og fremst barna som er Harry Potter-fans!

PÅ DEMONJAKT:  Alastor «Mad-Eye» Moody, som spilles av Brendan Gleeson, er årets nye lærer på Galtvort og har ifølge ryktene drept flere Death Eaters enn de fleste. Her med vår helt, Harry Potter (Daniel Radcliffe).
PÅ DEMONJAKT: Alastor «Mad-Eye» Moody, som spilles av Brendan Gleeson, er årets nye lærer på Galtvort og har ifølge ryktene drept flere Death Eaters enn de fleste. Her med vår helt, Harry Potter (Daniel Radcliffe). Vis mer

Inne i salen ble det håndsopprekning. Men denne gang var det ikke intern votering mellom regjeringsmedlemmene: Filmdistributøren Sandrew Metronome hadde navneopprop for å sjekke at alle notabilitetene var på plass. Jens ropte pliktskyldigst «Ja» med en hånd i været da hans navn ble ropt opp.

Thomas Numme stilte i full Harry Potter-kostyme for å lage et innslag til «Senkveld» på TV 2:

-  Are og Odin sa en gang at jeg likna veldig på Harry Potter, så jeg tenkte vi kunne gjøre noe på det. Jeg har gått rundt som en ekstrem Potter-nerd og latt min dårlige oppførsel gå ut over liten og stor.

KOPI: Thomas Numme stilte likegodt som Harry Potter.
SIST INN: Jens Stoltenberg var sist inn kinodøra.
I TIDE: Åslaug Haga kom med sønnen Hans. Foto: Scanpix
TIDLIG UTE: Bjarne Håkon Hanssen kom tidlig, med sønnen Jon Martin.