Regjering i spagat

Ved stort sett å holde kjeft forsøker regjeringen å unngå kritikk både fra Washington og fra de mange i Norge som er motstandere av krigen i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VI GJØR KLOKT I

å lese Mohammed Al-Samarais kritiske artikkel om Norge og Irak i Dagbladet 13. september grundig. Krigen er ikke bare som en vietnamesisk hengemyr, slik senator Ted Kennedy har betegnet den. Den er en bombe med enorm sprengkraft. Dersom den eksploderer for fullt vil det ha uoverskuelige følger for hele Midtøsten med kraftige sidevirkninger til resten av verden.

Larry Diamond er ekspert på Irak og fremtredende rådgiver for de USA-ledede okkupasjonsstyrkene, håndplukket av sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice. Før det arbeidet han i en konservativ tenketank ved Stanford University. «Irak er potensielt farligere for USA nå enn hva det var før krigen startet», sier han i et intervju med Sidney Blumenthal i The Guardian (26.08.04). Diamond mener at det er de nykonservative i Pentagon som bærer hovedansvaret for den katastrofe Irak er blitt (veiledet og støttet av Washingtons p.t. mektigste politiker, Dick Cheney, vil jeg for egen del tilføye). Det var de nykonservative som bestemte kursen. Deres ideologiske aspirasjon er, så sant det ikke kommer i konflikt med USAs økonomiske interesser, å eksportere amerikansk demokrati, amerikanske institusjoner, amerikanske rettsregler, korporativ kapitalisme og neoliberalistisk økonomi til resten av verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer