DEBATT

Debatt: Barns rettigheter

Regjeringen er barnefiendtlig

De gjør alt de kan for å svekke barns rettigheter, fratar dem rettssikkerhet og bidrar til å skape et samfunn preget av maktmisbruk.

PÅ FLUKT: Hva med alle barna som forsvinner fra Norge, som fortsetter flukten og som vi egentlig kan stoppe? Hvor er tiltakene for å forebygge dette? spør kronikkforfatteren. Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten / NTB scanpix
PÅ FLUKT: Hva med alle barna som forsvinner fra Norge, som fortsetter flukten og som vi egentlig kan stoppe? Hvor er tiltakene for å forebygge dette? spør kronikkforfatteren. Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Regjeringen burde virkelig skamme seg! De gjør alt de kan for å frata barn deres rettigheter, og særlig asylbarn får gjennomgå. Norge har vært blant forkjemperne for barns rettigheter og et av de første landene til å ratifisere FNs barnekonvensjon. Dette er noe å være stolt av, men de siste årene har vi sett hvordan dette har gått i stikk motsatt retning.

For noen uker siden skapte vår statsminister, Erna Solberg og Sylvi Listhaug overskrifter etter at det ble kjent at de hadde gått inn for å svekke barns rettigheter ved å stå imot formuleringen om aldri å fengsle barn. Statsministeren vår forklarer at det er viktig å fengsle barn for at asylsystemet ikke skal kollapse.

Det er skremmende at regjeringen ikke klarer å finne mer humane måter å forberede mennesker til retur på. Løsningen er i hvert fall ikke å fengsle barnefamilier og traumatisere dem enda mer før de skal sendes tilbake til landet de flyktet fra.

Solberg mener også at det egentlig ikke er fengsling av barn, og at Trandum egentlig ikke er et fengsel. Det paradoksale er at Trandum ligner akkurat på et fengsel: høye piggtrådgjerder, uniformert politi, frihetsberøvelse og bruk av makt. I tillegg kaller selv Utlendingslovens § 107 dette for fengsling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer