Regjeringen fjerner TV 2-krav i ny avtale

Ny avtale om allmennkringkasting krever hovedkontor i Bergen og nyhetsproduksjon.

NY AVTALE:  Ny avtale om kommersiell allmennkringkasting er i dag lyst ut av kulturdepartementet. Blant søknadskriteriene er enge nyhetsproduksjoner og hovedkontor i Bergen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NY AVTALE: Ny avtale om kommersiell allmennkringkasting er i dag lyst ut av kulturdepartementet. Blant søknadskriteriene er enge nyhetsproduksjoner og hovedkontor i Bergen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ny avtale om kommersiell allmennkringkasting er i dag lyst ut. Blant søknadskriteriene er enge nyhetsproduksjoner og hovedkontor i Bergen.

Det ligger ingen statsstøtte i avtalen.

- Viktig for mangfoldet - Regjeringen er opptatt av å sikre fortsatt mangfold av medier. Vi ønsker derfor å legge til rette for kommersiell allmennkringkasting i Norge, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding.

- Vi trenger en levedyktig kommersiell allmennkringkaster i tillegg til NRK. Det er viktig for mediemangfoldet at vi har en kanal med hovedsete utenfor Oslo. Et mangfold av nyheter og nyhetsproduksjon er et avgjørende fundament for et velfungerende demokrati, heter det i pressemeldingen.

Kravene er fjernet Kravene som er fjernet fra avtalen som nå lyses ut er blant annet krav om å bidra til å støtte norsk film- og tv-produksjon. Det vil heller ikke bli stilt krav til barne- og ungdomssendinger og krav om både nynorsk og bokmål i sendingene.

Alle interesserte aktører, inkludert TV 2, er velkomne til å søke på avtalen. Frist for å søke på avtalen er satt til 4. august i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer