DEBATT

Debatt: Frp i regjering

Regjeringen fører ansvarlig økonomisk politikk

Arbeiderpartiets kritikk av regjeringens økonomiske politikk blir ganske hul når de ønsker mer av det de kritiserer regjeringen for.

SKYLDER PÅ REGJERINGEN: Marianne Marthinsen forsøker på ny å snakke ned regjeringens økonomiske politikk ved å prøve å gi regjeringen skylden for det dramatiske situasjonen i olje- og gassektoren, skriver Trond Helleland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
SKYLDER PÅ REGJERINGEN: Marianne Marthinsen forsøker på ny å snakke ned regjeringens økonomiske politikk ved å prøve å gi regjeringen skylden for det dramatiske situasjonen i olje- og gassektoren, skriver Trond Helleland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I en kronikk tirsdag forsøker Marianne Marthinsen på ny å snakke ned regjeringens økonomiske politikk, ved å forsøke å gi regjeringen skylden for det dramatiske situasjonen i olje- og gassektoren. På sedvanlig vis var det få ord om hva slags alternativ politikk Arbeiderpartiet ønsker seg.

I møte med en halvert oljepris, som har gjort at mange familier har fått føle usikkerheten i arbeidsmarkedet på kroppen, har regjeringen ført en ekspansiv finanspolitikk. For å sette ledige hender i arbeid, har regjeringen bevilget fem milliarder kroner til en tiltakspakke målrettet mot de områdene hvor ledigheten er størst.

Skoler og sykehjem pusses opp, bygging av veier og jernbane fremskyndes og verftene får oppdrag fra det offentlige. Dette skaper nye jobber, og det skaper aktivitet og lys i vinduene i hele Norge.

Den kraftfulle innsatsen mot ledigheten fungerer, og det er tegn til forsiktig oppgang. Norges Bank sier det, SSB sier det, og en rekke andre økonomer sier det. Også partene i arbeidslivet, gjennom Cappelen-utvalget, har sagt at ledigheten vokser mindre, sysselsettingen faller mindre og konkurranseevnen er styrket, sammenlignet med tidligere kriser i norsk økonomi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer