Regjeringen gir RiksTV monopol i bakkenettet

Slipper å åpne for konkurrent.

FÅR HOLDE PÅ ALENE: Espen Thorsby og selskapet RiksTV får være alene om å tilby kanaler i det digitale bakkenettet. FOTO: SCANPIX
FÅR HOLDE PÅ ALENE: Espen Thorsby og selskapet RiksTV får være alene om å tilby kanaler i det digitale bakkenettet. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag er det bare RiksTV som tilbyr kanaler gjennom det digitale bakkenettet. Ifølge konsesjonsvilkårene var også RiksTVs søsterselskap NTV egentlig pliktig å åpne for en konkurrent ifølge konsesjonsvilkårene, noe også Henrik Magnus Lande i Konkurransetilsynet ivret for:

- Vi mener to konkurrerende leverandører gir TV-seerne et bedre og billigere tilbud, sa han til Dagbladet tidligere i år.

Men nå blir det ingen konkurranse likevel. Det har regjeringen bestemt.

Har færre abonnenterSamferdselsdepartementet og kulturdepartementet skriver i en felles pressemelding at det trolig ikke vil være økonomisk bærekraftig med flere aktører enn RiksTV i bakkenettet. Færre enn forutsatt har valgt å abonnere på RiksTV, som til nå har vært et tapssluk for eierne NRK, TV 2 og Telenor.

- Regjeringen mener at en gjennomføring av konsesjonsvilkårene vil kunne øke risikoen for at det ikke vil være lønnsomt å drive betalingsfjernsyn i bakkenettet, skriver departementene i pressemeldingen.

Derfor vil de endre konsesjonsvilkårene, slik at NTV slipper å måtte tilby kapasitet for en konkurrerende betalings-tv-tilbyder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer