<strong>LEVE HELE LIVET:</strong> Eldremeldingen kommer uten penger og praktiske løsninger for å heve kvaliteten i eldreomsorgen. Kommunenes interesseorganisasjon KS er heller ikke nådige, og omtaler reformen som «Mest mulig politikk for minst mulig penger», skriver innsenderen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
LEVE HELE LIVET: Eldremeldingen kommer uten penger og praktiske løsninger for å heve kvaliteten i eldreomsorgen. Kommunenes interesseorganisasjon KS er heller ikke nådige, og omtaler reformen som «Mest mulig politikk for minst mulig penger», skriver innsenderen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

DEBATT

Debatt: Eldremeldingen

Regjeringen har bløffet de eldre

Regjeringen og Frp's egen eldreminister, Åse Michaelsen, har skapt enorme forventninger til hva de skal gjøre for eldre. Nå skal deres eldremelding «Leve hele livet,» behandles av Stortinget. Den meldingen er et gigantisk mageplask.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert
Regjeringen har bløffet de eldre

Når det kommer til stykket er alt regjeringen leverte, en inspirasjonskatalog til kommunene. Eldremeldingen kommer uten penger og praktiske løsninger for å heve kvaliteten i eldreomsorgen. Kommunenes interesseorganisasjon KS er heller ikke nådige, og omtaler reformen som «Mest mulig politikk for minst mulig penger».

«Leve hele livet» er rett og slett en eldrebløff. Arbeiderpartiet tenker helt annerledes enn regjeringen, og vil skape et samfunn der eldre får større plass. Der eldre kan jobbe lenger. Der folk får bo hjemme så lenge som mulig. Der eldre kan engasjere seg i familien, nærmiljøet og samfunnet. I tillegg må vi ha eldreomsorg av god kvalitet.

Dessverre varierer kvaliteten i eldreomsorgen mye rundt omkring i landet, og vi ser store variasjoner i hva de eldre tilbys av for eksempel matglede, kulturopplevelser, tannhelse og tilgang på leger. Vi vet det blir flere eldre i Norge, og de geografiske forskjellene vil bare fortsette å øke hvis vi ikke tar grep nå.

Arbeiderpartiet fremmer derfor denne høsten et forslag for Stortinget om nasjonale kvalitetskrav i eldreomsorgen. Vi mener det bør være noen minstestandarder for eldreomsorgen og vi har i vårt alternative statsbudsjett satt av over 3 milliarder mer til kommunene, slik at de kan satse på blant annet på eldreomsorg.

I tillegg ønsker vi at staten skal bidra med hjelp og støtte til de kommuner som sliter med å oppfylle kvalitetskravene. Arbeiderpartiet vil at alle skal ha trygghet for en god alderdom, uavhengig av økonomi og hvor i landet man bor.

Det er liten vits å utnevne en eldreminister, uten faktisk å gjøre noe for å heve kvaliteten på eldreomsorgen. Frp bør stemme for vårt forslag, og bidra til at «Leve hele livet» blir mer enn en bløff.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer