Regjeringen mangler familiepolitikk

Inga Marte Thorkildsens «familiepolitikk» handler enten om å bekjempe vold, fremme likestilling eller øke deltakelsen i arbeidslivet.

UINTERESSERT: «Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (bildet) er uinteressert i familievernets hovedoppgave», skriver artikkelforfatteren. Foto: Thomas Rasmus Skaug
UINTERESSERT: «Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (bildet) er uinteressert i familievernets hovedoppgave», skriver artikkelforfatteren. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer
Debattinnlegg

KrF mener regjeringen har avviklet familiepolitikken. Inga Marte Thorkildsen forsvarer regjeringen i Dagbladet mandag med ramsalt kritikk av KrF.

Når KrF kritiserer regjeringen for manglende familiepolitikk, er vi ikke alene om det. Psykolog og samlivsterapeut Frode Thuen har uttalt at regjeringen «har rasert mye av familiepolitikken som ble innført da KrF satt i regjering». (Dagsavisen, 28.2.13). Den rødgrønne regjeringen fjernet også ordet familie fra departementet som nå heter «Barne- og likestillingsdepartementet». Regjeringen har nedprioritert familievernet og avviklet samlivskurs. KrF går til valg på en storsatsing på familievernet for å forebygge brudd og å hjelpe foreldre til mindre konflikt og bedre samarbeid etter et samlivsbrudd. Det vil bety mye for mange barn - i alle slags familier.

Thorkildsen har som barneminister vist et prisverdig engasjement for barn som lider under høykonflikter mellom foreldre med risiko for vold og overgrep. Desto mer forunderlig blir det at hun som statsråd har vært uinteressert i familievernets hovedoppgave: Å forebygge brudd og konflikter i familien!

Jeg registrerer at Thorkildsen også i dette innlegget ikke skriver om godt familieliv som et mål i selv. Thorkildsens «familiepolitikk» handler enten om å bekjempe vold, fremme likestilling eller øke deltakelsen i arbeidslivet. Alt er gode formål som vi er enige om. Men et godt samfunn trenger også en god familiepolitikk!

Barn og familier er forskjellige. Én løsning passer ikke alle. Den rødgrønne regjeringen gjør det stadig vanskeligere å velge det som passer best for den enkelte. Alle skal jobbe 100 prosent hele tiden, og alle barn skal i barnehage så fort som mulig. KrF vil ha gode barnehager og går derfor til valg på bemanningsnorm fire år tidligere enn regjeringen, og flere opptak slik at man ikke må planlegge fødsel før 1. september for å få plass. Samtidig vil vi øke kontantstøtten og gjøre den mer fleksibel, slik at familiene selv kan velge hva som er best for dem. Moderne familiepolitikk handler om å gi valgfrihet, og å gi foreldre og barn mulighet til mer tid sammen.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.