Regjeringen og religionen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Håndteringen av hijabsaken understreker at regjeringen tar ikke spørsmål om religionsfrihet på alvor.

Ingvill Thorson Plesner,

Forsker ved Norsk senter

for menneskerettigheter i en

kronikk i Dagbladet

«Kanskje man bør revurdere hva som skal komme inn under religionsfriheten?

Katrine

«Den aller viktigste, og mest grunnleggende, religionsfrihet, er min frihet fra din religion. Alle skal få lov til å gjøre som de vil, religiøst sett, men med en gang du trer fram i det offentlige rom, så er alle folk sin frihet til å utøve religion, like sterk som min frihet til å gjøre narr av dem.

Mats«Dessverre er det slik at staten er nødt til å i det hele tatt ha en «religionspolitikk», fordi vi dessverre har en statskirke, og dermed ikke et fullstendig skille mellom stat og kirke i landet vårt. Et fullstendig skille burde vi ha, og klarere grenser mellom religionsutøvelse, som bør være privat, og det offentlige liv, som bør være sekulært.

Moskus«Religionsfrihet betyr mindre frihet for kvinner.

Nei til «frihet»«Markedsføring av produkter som ikke har dokumentert effekt er begrenset ved lov. Samme lovgivning burde brukes på religion.

Leser«Religionsfrihet; det betyr at ethvert menneske skal ha rett til å tro på den religionen de vil. Det skulle vel heller ikke by på de store problemene siden alle religioner kommer fra Gud.

Bahai og realist

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer