Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen øker pressestøtten med 20 millioner

Huitfeldt åpner for at også løssalgsavisene skal kunne motta pengestøtte.

ØKER PRESSESTØTTEN: Produksjonsstøtten til avisene øker med 20 milioner kroner. 
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
ØKER PRESSESTØTTEN: Produksjonsstøtten til avisene øker med 20 milioner kroner. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

Produksjonsstøtten til avisene øker med 20 millioner kroner, og kulturminister Anniken Huitfeldt åpner for at også løssalgsavisene skal kunne motta pengestøtte.

Meldingen om økningen i produksjonsstøtte ga kulturministeren i sin hilsningstale til Mediebedriftenes Landsforbunds årskonferanse torsdag, skriver Klassekampen.

Hvordan pengene skal fordeles, blir ikke kjent før statsbudsjettet legges fram neste måned.

Tidligere har det vært kjent at Huitfeldt ønsker at også nettmedier skal få en del av kaka. Torsdag gjorde hun det klart at det vil bli utredet om også løssalgsavisene skal få produksjonsstøtte, ikke bare abonnementbaserte papiraviser som i dag.

Papiravisene er unntatt fra å betale moms i dag, men Mediestøtteutvalget har foreslått en flat moms på 8 prosent for medier på både nett og papir. En slik løsning vil føre til en betydelig økning av papiravisenes utgifter, noe hun sier vil bli kompensert for.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media