DEBATT

Regjeringen satser på psykisk helse

Hver fjerde student sliter psykisk, ifølge Studentenes helse- og trivselsundersøkelse fra 2018.

BRYTNINGSTID: Studenttilværelsen er en brytningstid. For mange er det første gang de bor hjemmefra og må stå på egne ben. Det kan være tøft, skriver innsenderne. Foto: NTB Scanpix
BRYTNINGSTID: Studenttilværelsen er en brytningstid. For mange er det første gang de bor hjemmefra og må stå på egne ben. Det kan være tøft, skriver innsenderne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Å ha det bra fysisk og psykisk er viktig for å ha en god studietid. Selv om de fleste studentene sier at de har det bra, er det ingen tvil om at utviklingen når det gjelder psykiske helse blant studenter er bekymringsfull. Dette er en del av en utvikling som også angår andre grupper enn studenter, og som trenger vår fulle oppmerksomhet.

Studenter, som alle andre, skal få den hjelpen de trenger gjennom kommunehelsetjenesten. Derfor kommer styrkingen som regjeringen har gjort innen psykisk helse, både innenfor folkehelseområdet og i tjenestene, også studentene til gode.

Vi har innført et krav om psykologikompetanse i alle kommuner fra 2020, og rekrutteringstilskuddet har så langt bidratt til at over 280 kommuner har mottatt tilskudd til 500 psykologstillinger.

I tillegg har regjeringen innført en tilskuddsordning som retter seg direkte mot studentene. Ordningen ble styrket med 10 millioner kroner i år, og utgjør nå 15 millioner kroner. Det er penger som studentsamskipnader og universiteter og høyskoler kan søke om og bruke på helsefremmende og forebyggende tiltak.

I lederen 6. september oppfordrer Dagbladet politikere og utdanningsinstitusjoner til å forene krefter for å gi flere studenter en bedre psykisk helse. Vi er enige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer