Regjeringen sier nei til fripris på bøker

Går for ny bokavtale, sier Knut Olav Åmås.

VIL HA BOKAVTALE: Knut Olav Åmås er statssekretær for den nye kulturministeren Thorild Widvey (H). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL HA BOKAVTALE: Knut Olav Åmås er statssekretær for den nye kulturministeren Thorild Widvey (H). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Fripris på bøker? Glem det. Det er beskjeden fra den ferske statssekretæren Knut Olav Åmås (H) i dagens Morgenbladet.

Den nye regjeringen har lenge vært klare på at de ikke vil videreføre bokloven, som ble vedtatt i Stortinget før sommeren. Dermed har mange spekulert i om de nå vil sørge for et fullstendig frislipp av bokprisene.

- Mot EU-regelverket I flere år har det norske bokmarkedet blitt regulert av en bransjeavtale. Men EU er motstandere av slike bokavtaler, som de mener er konkurransevridende. Boklover tillater de imidlertid, siden de mener lovverket er et nasjonalt anliggende.

I et intervju med Dagbladet tidligere i høst, sa professor Tore Slaatta ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo at han var forundret over hvor lett Høyre har tatt på saken om bokavtale kontra boklov.

- Åtte, ni europeiske land har nå innført boklov. EU og EØS tillater ikke et brudd på konkurransereglene, som en bokavtale gjør. Den bryter med EUs indre marked, sa han.

- Fastpris nødvendig Men til Morgenbladet sier Knut Olav Åmås at det ikke blir aktuelt å droppe avtalen om fastpris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer